Verstappen wint voor Gasly in Brazilië

Max Verstappen won de GP van Brazilië voor Pierre Gasly, die zijn eerste podium in de F1 pakte nadat hij had geprofiteerd van talloze race-evenementen.

gepubliceerde 17/11/2019 à 20:07

Dupuis

Max Verstappen (Red Bull) slaagde erin de vele valkuilen van de Braziliaanse GP te vermijden en zijn 8e overwinning te behalen F1, zijn derde van het seizoen. Een tamelijk saaie race, maar de Grand Prix won aan intensiteit toen de eerste safety car de baan opkwam na de pensionering vanwege mechanisch falen van Valtteri Bottas (Mercedes) die de 5e plaats bezette.

De herstart van de race bood een duel tussen Charles Leclerc et Sebastian Vettel die slecht eindigde toen de Ferrari-coureurs crashten, wat een dubbele pensionering voor de veroorzaakte team.

De tweede verhoging zorgde voor een verdere verkrapping van de posities. Als Max Verstappen het voordeel behield, Alexander Albon was goed geplaatst om Red Bull een tweehonkslag te geven voordat hij in een spin-by werd gestuurd Lewis Hamilton.

Pierre Gasly (Toro Rosso) profiteerde van al deze incidenten om naar de tweede plaats te klimmen en een paar centimeter voor Lewis Hamilton te eindigen.

Er wordt onderzoek gedaan naar de regerend kampioen vanwege zijn contact en hij zou zijn podium kunnen verliezen Carlos Sainz Jr (McLaren) die voorafgaat aan de Alfa Romeo door Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.

Daniel Ricciardo (Renault) eindigde op de 7e plaats Lando Norris (McLaren), Sergio Pérez (Racing Point) en Daniil Kvyat (Toro Rosso). Kevin Magnussen (Haas) mislukt bij de puntenpoort verderop Nico Hulkenberg (Renault), George Russel (Williams) En Romain Grosjean (Haas). Alexander Albon moet tevreden zijn met de 15e positie, voor alleen Robert Kubica (Williams). Lance wandeling (Racing Point) stopte na een kapot wiel.

UPDATE: De stewards hebben Lewis Hamilton een tijdstraf van vijf seconden opgelegd voor zijn botsing met Alexander Albon (Red Bull) aan het einde van de race in Interlagos (Brazilië). Carlos Sainz Jr (McLaren) klimt zelfs op de derde trede van het podium, een primeur in zijn carrière na 101 GP's.

Ontdek de analyse van de Braziliaanse GP uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2243 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.