Ricciardo wint temidden van de chaos van de GP van Azerbeidzjan

Daniel Ricciardo (Red Bull) werd de 4e winnaar van het seizoen door de GP van Azerbeidzjan in Bakoe te winnen en daarmee zijn 5e overwinning in de F1 te tekenen. De Australiër, pas tiende op de grid nadat hij in Q10 de muur raakte, profiteerde van de tegenslagen van de concurrentie door de leiding te nemen in de race, voor Valtteri Bottas (Mercedes) en Lance Stroll (Williams). De Red Bull-coureur moest echter aan het begin van de race stoppen om puin dat vastzat op zijn RB3 te verwijderen en kwam pas op de 13e plaats terecht.

gepubliceerde 25/06/2017 à 17:35

Daniel Ricciardo (Red Bull) werd de 4e winnaar van het seizoen door de GP van Azerbeidzjan in Bakoe te winnen en zijn 5e overwinning in F1. De Australiër, pas tiende op de grid nadat hij in Q10 tegen de muur botste, profiteerde van de tegenslagen van de concurrentie door de leiding te nemen in de race vóór Valtteri Bottas (Mercedes) En Lance wandeling (Williams). De Red Bull-coureur moest echter aan het begin van de race stoppen om puin dat vastzat aan zijn RB13 te verwijderen en kwam pas op de 17e plaats uit.

Valtteri Bottas schoof op naar de 2e plaats nadat hij een ronde achterstand had op de leider na contact aan het begin van de race met Kimi Räikkönen (Ferrari). De Fin uit de stal Maranello, de oorzaak van verschillende onderbrekingen omdat er puin op de baan was gestort, gaf het uiteindelijk op.

Lance Stroll scoorde zijn eerste podium in de F1 nadat hij zijn eerste top tien (9e) had gescoord in Montreal (Canada). Als de voormalig kampioen van de F3 Het Europees Kampioenschap werd vlak voor de finish ingehaald door Valtteri Bottas. Hij werd de eerste Canadees die een podium behaalde in de discipline sinds Jacques Villeneuve tijdens de Duitse GP van 2001 in Hockenheim.

Sebastian Vettel (Ferrari) won zijn duel tegen Lewis Hamilton (Mercedes) eindigde voor de Brit die de top vijf completeerde. De drievoudig wereldkampioen kreeg een stop & go van 10 seconden terwijl hij aan de leiding reed, omdat hij de Mercedes van zijn rivaal raakte nadat hij eerst de leidende auto had aangereden, die plotseling remde onder de snelheid van de leidende auto.

Lewis Hamilton had Sebastian Vettel een flinke klap kunnen toebrengen, maar de Mercedes-coureur moest terug naar de pits om zijn cockpitbescherming opnieuw te laten bevestigen.

Esteban Ocon (Force India) schoof op naar de zesde plaats na een val in het klassement na contact met teamgenoot Sergio Pérez, die uiteindelijk stopte, terwijl beide coureurs streden om een ​​podium. De Fransman profiteerde ervan rode vlag om zichzelf te herpositioneren in de hiërarchie.

Kevin Magnussen (Haas) eindigde op de 7e plaats, zijn teamgenoot Romain Grosjean omdat hij pas op de 13e plaats stond, gehandicapt door zijn remproblemen. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso ) volgde op de 8e plaats.

Fernando Alonso biedt de eerste punten van het seizoen aan McLaren-Honda neemt de 9e plaats in, voor Pascal Wehrlein (Sauber). Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne werd 12e.

Felipe Massa (Williams) reed vooraan voordat hij stopte met een mechanisch probleem. De piloten Renault Nico Hulkenberg en Jolyon Palmer, Max Verstappen (Red Bull) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) stapten ook af.

In het kampioenschap verlaat Sebastian Vettel Baku met een voorsprong van 14 punten op Lewis Hamilton. Mercedes GP haalt Scuderia Ferrari daarentegen in met een voorsprong van 24 eenheden.

Ontdek de analyse van de Grand Prix van Azerbeidzjan, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2120 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.