Hamilton wint in Spa, Grosjean op het podium

Lewis Hamilton tekent zijn zesde overwinning van het seizoen door de Belgische GP te winnen voor zijn teamgenoot Nico Rosberg. Romain Grosjean pakt het podium.

gepubliceerde 23/08/2015 à 15:40

Lewis Hamilton behaalt zijn zesde overwinning van het seizoen door de Belgische GP op Spa-Francorchamps te winnen, waar hij in 2010 al won. De tweevoudig wereldkampioen behield zijn polevoordeel, in tegenstelling tot Nico Rosberg die twee posities verloor en hard moest werken om een ​​nieuwe dubbel aan te bieden Mercedes. De Brit tekent zijn 80ste podiumplaats in de discipline en evenaart daarmee de prestatie van Ayrton Senna. Hij heeft nu een voorsprong van 28 punten op zijn teamgenoot.

Romain Grosjean (Lotus) scoorde zijn eerste podiumplaats sinds de GP van Austin in Texas in 2013, toen hij na zijn strafschop vanaf de negende plaats moest starten. De Fransman had contact met Sebastian Vettel (Ferrari) toen de viervoudig kampioen zijn rechterachterband twee ronden voor de finish zag barsten (zoals Nico Rosberg tijdens het testen). Dit is het tiende podium voor de Fransman F1. De Duitser eindigde uiteindelijk op de 12e plaats.

Daniil Kvyat (Red Bull) maakte een geweldige comeback vanaf de 12e positie en pakte de vierde plaats Sergio Pérez (Dwing India).

Williams had een moeilijke Grand Prix. Felipe Massa eindigde op de zesde plaats terwijl Valtteri Bottas op de negende plaats na het ontvangen van een drive-through. De Fin kwam na een fout van zijn team met twee verschillende soorten banden op de baan.

Kimi Räikkönen (Ferrari) pakt de punten vanaf de zevende plaats na weerstand te bieden aan de druk van Max Verstappen (Toro Rosso) in de laatste ronden en spaart daarmee een top tien voor de 900e Ferrari Grand Prix (zie: het bestand uit AUTOhebdo nr.2025). Marcus Ericsson (Sauber) completeert de top tien.

Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) en Daniel Ricciardo (Red Bull) werd verlaten vanwege mechanische problemen, net als deed Pastor Maldonado (Lotus) en Nico Hulkenberg (Dwing India). De winnaar van 24 Uren van Le Mans kon niet eens beginnen.

Ontdek de analyse van de Belgische GP uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2026 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond in digitale versie beschikbaar op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.