Hamilton op een geweldige afsluiting van de GP van Abu Dhabi

Lewis Hamilton domineerde de laatste GP van het seizoen in Abu Dhabi. Max Verstappen en Charles Leclerc completeerden het voorlopige podium.

gepubliceerde 01/12/2019 à 16:04

Lewis Hamilton (Mercedes) leek gemakkelijk te winnen op het Yas Marina-circuit waar de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi plaatsvond. De polesitter bleef aan de leiding van de race en won met ruim 16 seconden voorsprong Max Verstappen (Red Bull).

Dit is de vijfde keer dat de Brit op dit circuit wint, wat zijn team een ​​zesde opeenvolgende overwinning op deze meeting opleverde. De zesvoudig wereldkampioen behaalde zijn 5e overwinning van het seizoen en de 6e van zijn carrière (11 overwinningen van het record Michael Schumacher). Hij blijft de enige die dit jaar in elke race punten heeft gescoord.

Charles Leclerc (Ferrari) completeerde het podium, maar de uitslag blijft voorlopig vanwegeeen mogelijke overtreding van de technische voorschriften.

Valtteri Bottas (Mercedes) klom terug naar de voet van het podium nadat hij na de motorwissel vanaf de achterkant van de grid was gestart. De Fin wist zelfs de Ferrari te bedreigen, die twee keer stopte. Zijn race werd bemoeilijkt door een technisch probleem waardoor de coureurs tijdens het eerste deel van het evenement hun DRS niet konden activeren.

Sebastian Vettel (Ferrari) completeert de Top 5 vooraan Alexander Albon na een aanval aan het einde van de race, maar het ontbrak de SF90's nog steeds aan snelheid op dit circuit. De viervoudig wereldkampioen verloor tijd na een gemiste stop.

Sergio Pérez (Racing Point) pakte de punten voor de 7e plaats, daarvoor Lando Norris (Mclran) die een agressieve strategie uitvoerde door een zeer lange eerste stint te voltooien. Daniil Kvyat (Toro Rosso) volgde op de 9e plaats Carlos Sainz Jr (McLaren) wiens gescoorde punt hem in staat stelt de 6e plaats in het kampioenschap te behalen Pierre Gasly (Toro Rosso).

de Renault de Daniel Ricciardo et Nico Hulkenberg slaagde er niet in de punten te behalen, maar de Losange behoudt zijn 5e plaats in het constructeurskampioenschap. Voor zijn laatste race won de voormalige winnaar van de 24 Uren van Le Mans stond op de 10e plaats voordat hij in de laatste ronde crashte.

Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) eindigde als 13e voor Les Has de Kevin Magnussen et Romain Grosjean. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) eindigde als 16e na een botsing met Robert Kubica (Williams) die als laatste eindigde achter zijn teamgenoot George Russell en Pierre Gasly. De Fransman zag zijn race vernietigd nadat hij bij de start werd betrapt. Lance wandeling (Racing Point) is de enige die de terugkeer naar de garage heeft opgegeven.

Ontdek de analyse van de GP van Abu Dhabi, uitgevoerd door onze speciale correspondent in AUTO uitgave 2245wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.