Hamilton wint Chinese GP

Lewis Hamilton won de Chinese GP en versloeg Sebastian Vettel en Max Verstappen.

gepubliceerde 09/04/2017 à 09:57

Lewis Hamilton (Mercedes) won de Chinese Grand Prix door de race te domineren zonder zich ooit echt zorgen te hebben gemaakt over de concurrentie. De Brit tekent zijn 5e succes in Shanghai en de 54e overwinning uit zijn carrière. Na een omstreden start van de race op een natte baan, trokken de coureurs snel slicks aan en konden ze onder droge omstandigheden aan de slag.

Sebastian Vettel (Ferrari) behaalde de 2e plaats en deelt nu de leiding in het kampioenschap met Lewis Hamilton. De viervoudig wereldkampioen bereikte de finish zonder de leider van het evenement te kunnen bedreigen. Het podium wordt compleet gemaakt door Max Verstappen die in de race 13 plaatsen behaalde. De Nederlander profiteerde van een goede strategie en een goede start om voor zijn teamgenoot te winnen Daniel Ricciardo ten koste van een mooi duel in de slotronden met de Australiër.

Kimi Räikkönen (Ferrari) completeert de top vijf met voorsprong Valtteri Bottas (Mercedes) die van de 12e plaats moest opschuiven na een spin onder safety car-omstandigheden. De race werd in de eerste ronden onderbroken door de crash van Antonio Giovinazzi (Sauber), die in de kwalificatie al een fout had gemaakt, die opnieuw zijn C36 vernielde op het rechte stuk in de pits.

De top tien wordt gecompleteerd door Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), Kevin Magnussen (Haas) en de Force India van Sergio Pérez en Esteban Ocon. Romain Grosjean (Haas) slaagde er niet in de punten te bereiken door de Renault de Nico Hulkenberg en Jolyon Palmer. Felipe Massa (Williams) en Marcus Ericsson (Sauber) completeerden het klassement.

de McLaren hebben opgegeven. Stoffel Vandoorne werd vanwege een brandstofprobleem teruggeroepen naar de garage Fernando Alonso gedemonteerd vanwege een kapotte aandrijfas tijdens het spelen op de 7e plaats. Daniil Kvyat (Toro Rosso) had ook een mechanisch probleem. Lance wandeling (Williams) kon de eerste ronde niet voltooien nadat hij werd aangereden door Sergio Pérez.

Mercedes leidt nu het constructeurskampioenschap, één punt voorsprong op Scuderia Ferrari. Red Bull volgt met 29 eenheden van het sterrenteam.

Ontdek de analyse van de Chinese Grand Prix uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2109 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.