Rosberg: solo-overwinning in Bakoe

Nico Rosberg behaalde zijn vijfde overwinning van het seizoen door de Europese GP in Bakoe te winnen, voor Sebastian Vettel en Sergio Pérez.

gepubliceerde 19/06/2016 à 17:21

Nico Rosberg (Mercedes) won gemakkelijk de Europese Grand Prix voor de eerste rit van de F1 op het nieuwe stedelijke circuit van Baku (Azerbeidzjan). De polesitter bleef de hele race onaantastbaar en bouwde geleidelijk zijn voorsprong uit tot aan de geblokte vlag, waar de race niet één keer werd onderbroken tot verbazing van de teams en coureurs.

Sebastian Vettel (Ferrari) was de grootste rivaal van de winnaar, ondanks dat alles op meer dan 16 seconden achterstand eindigde. Sergio Pérez (Force India) pakt zijn tweede podium in drie races, na het podium dat hij afgelopen mei in Monaco won.

De Mexicaan wist in de laatste ronde Kimi Räikkönen (Ferrari) in te halen, maar de wereldkampioen van 2007 kreeg alsnog vijf seconden straf omdat hij de pituitganglijn had overschreden.

Lewis Hamilton (Mercedes) moest genoegen nemen met de vijfde plaats nadat hij pas vanaf de tiende positie was gestart na zijn ongeval in de kwalificatie. De drievoudig wereldkampioen was erin geslaagd om hogerop te komen, maar de Brit zag zijn race verstoord door elektrische problemen en finishte bijna een minuut achter zijn teamgenoot.

Valtteri Bottas (Williams) staat op de zesde plaats Red Bull de Daniel Ricciardo et Max VerstappenTerwijl Nico Hulkenberg (Force India) en Felipe Massa (Williams) completeerden de top tien. Romain Grosjean (Haas) staat 13e voor Renault de Kevin Magnussen en Jolyon Palmer en Esteban Gutiérrez (Haas).

Ontdek de analyse van de 84e editie van 24 Uren van Le Mans uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2068 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.