Hamilton winnaar op 3 wielen op Silverstone na een spannende finish!

De Mercedessen hadden de race gewonnen toen hun banden drie ronden van het doel kapot waren. De Brit won met een volledig kapotte linker voorband.

gepubliceerde 02/08/2020 à 17:06

Medhi Casaurang

De oudste zal zich Gilles Villeneuve herinneren in zijn hoogtijdagen Ferrari rollen op 3 wielen en weigeren op te geven. Terwijl Lewis Hamilton et Valtteri Bottas waren op weg naar een comfortabele dubbel na een nieuwe demonstratie van kracht van de Black Arrows, hun Pirelli Hard-banden begonnen ernstige tekenen van zwakte te vertonen.

Gemonteerd in de 14e ronde tijdens een perfect uitgevoerde dubbele stop onder het Safety Car-regime, werden de enveloppen van de Mercedes had gewoon geen energie meer om het vol te houden tot de 52e en laatste ronde.

Het was eerst Bottas die het slachtoffer werd van een spectaculaire delaminatie en terug naar de pits moest klauteren om een ​​noodstop te maken om Tendres aan te trekken. Max Verstappen, die met hem de hele race op de 3e plaats had gestaan Red Bull, imiteerde hem uit voorzorg.

En in de allerlaatste ronde was het de beurt aan Hamilton's linkervoorband die bezweek onder de druk. De zesvoudig wereldkampioen hield stand tot het einde en wist voor de 87e keer in zijn carrière als winnaar over de finish te komen, de 7e op Silverstone, de 3e van dit seizoen.

Verstappen miste slechts 6 seconden om Hamilton terug te pakken en de controle van hem over te nemen. Genoeg om Red Bull spijt te bezorgen van de tweede stop van de Nederlander. Charles Leclerc (Ferrari) completeert het podium nadat hij aan het einde van de race is opgestegen.

achter, Renault een schitterende prestatie neergezet met de 4e en 6e plaats van Daniel Ricciardo et Esteban Ocon. In de strijd om ereplaatsen gedurende de middag profiteerden de Australiër en de Fransen van de tegenslagen van Carlos Sainz, ook getroffen door een bandenprobleem voor de finish. Zijn teamgenoot Mclaren Lando Norris glijdt tussen de RS20's op de 5e plaats.

Uitstekende race ook van Pierre Gasly aan het stuur van deAlpha Tauri. De Fransman zou een paar punten pakken na een strijdlustige GP, maar zijn oogst groeide naarmate zijn rivalen in het klassement zakten. Hij eindigde als 7e, voor de man die hem verving bij Red Bull Racing. Alexander Albon.

De Thai hebben echter een lange weg afgelegd nadat ze volhielden Kevin Magnussen (Haas) in de eerste ronde, waarna hij een tijdstraf van 5 seconden kreeg voor de botsing. Hij vertrok aan het einde van de race met verse banden, steeg als een vliegtuig op en bereikte de 8e plaats.

Lance wandeling (Racing Point) en Sebastian Vettel completeert de Top 10 van een relatief rustige race, afgezien van de gewelddadige exit van Daniil Kvyat in de ultrasnelle Maggots-Becketts-Chapel-reeks in de 13e ronde. De Rus kwam er gelukkig zonder blessure vanaf, in tegenstelling tot zijn AlphaTauri AT01, die behoorlijk beschadigd was.

Het was echter dit incident dat zou leiden tot de sensationele finish waarvan we getuige waren.

In het rijderskampioenschap bracht Hamilton een zware 25-0 toe aan Bottas, die als elfde en buiten de punten eindigde na zijn bandenongeluk.

In nummer 2272 van AUTOhebdo, maandagavond digitaal verkrijgbaar en woensdag in de kiosk, vindt u de analyse van de Britse GP door onze speciale correspondent.

Gepassioneerd door de geschiedenis van de autosport in alle disciplines, heb ik dankzij AUTOhebdo leren lezen. Dat zeggen mijn ouders tenminste tegen iedereen als ze mijn naam erin zien!