Mike Krack: “Fernando zou nooit iemand in gevaar brengen”

Aston Martin F1-teambaas Mike Krack heeft zijn coureur Fernando Alonso verdedigd na de straf van 20 seconden van de Spanjaard in Australië.

gepubliceerde 27/03/2024 à 15:27

Valentin GLO

Zesde bij de geblokte vlag van de Grand Prix van Australië, gewonnen door zijn landgenoot Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Aston Martin) werd vervolgens bestraft met 20 seconden, waardoor hij uiteindelijk op de 8e plaats eindigde. In de voorlaatste ronde van het evenement werd de Spaanse coureur schuldig bevonden aan "potentieel gevaarlijk" rijgedrag door langzamer te rijden bij het naderen van bocht 6. Gelegen op een halve seconde achter de nr. 14 Aston Martin, George Russell (Mercedes) verloor de controle over de zijne auto, raakte de muur bij het verlaten van de bocht en beëindigde zijn race aan de zijkant, midden op de baan.

@autohebdo.mag

Als zesde bij de finish kreeg Fernando Alonso een tijdstraf van 20 seconden tijdens de AusGP, waardoor hij naar de achtste plaats zakte! Verdiend of niet? F1 racepenalty alonso russell crasht

♬ origineel geluid – AUTOhebdo – AUTOhebdo

Mike Krack, de teambaas van het Britse team, verdedigde de dubbele wereldkampioen in een persbericht dat op sociale netwerken werd gepubliceerd:

« Ten eerste is iedereen in de autosport opgelucht dat George gezond is na zijn ongeval. Ik wil dat je weet dat we Fernando volledig steunen. Hij is de meest ervaren coureur in de Formule 1. Hij heeft aan meer Grand Prix deelgenomen dan wie dan ook en heeft meer dan 20 jaar ervaring. Hij is meervoudig wereldkampioen in verschillende categorieën.

Het krijgen van een straf van 20 seconden terwijl er geen contact was met de auto achter hem was een bittere pil om te slikken, maar we moeten deze beslissing accepteren. We hebben ons best gedaan, maar zonder nieuw bewijs kunnen we geen recht op herziening aanvragen.

Fernando is een fenomenale coureur en hij gebruikte alle middelen die hij tot zijn beschikking had om voor George te finishen, net zoals we vorig jaar in Brazilië zagen met Sergio (Pérez). Dit is autosportkunst op het hoogste niveau. Hij zou nooit iemand in gevaar brengen. '

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.