Een terugblik op de overwinning van Rosberg tijdens de GP van Bahrein 2016

Nico Rosberg won de GP van Bahrein 2016 en versloeg Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton. Een terugblik op de 12e editie van het evenement.

gepubliceerde 11/04/2017 à 14:42

Nico Rosberg (Mercedes) won de Grand Prix van Bahrein 2016 door de race te domineren en met ongeveer tien seconden te winnen van Kimi Räikkönen (Ferrari), terwijl Lewis Hamilton (Mercedes) completeerde het podium een ​​halve minuut achter zijn voormalige teamgenoot.

Lewis Hamilton pakte de pole voor Nico Rosberg, maar de Brit miste zijn start en werd gegrepen Valtteri Bottas (Williams). Zijn Duitse teamgenoot kon zo de leiding van de race overnemen en het evenement domineren en zijn tweede opeenvolgende overwinning boeken, waarbij hij aan het begin van het seizoen 2016 ongeslagen bleef.

Daniel Ricciardo (Red Bull) eindigde aan de voet van het podium, ervoor Romain Grosjean (Haas) die een opmerkelijke start van het seizoen maakte met het nieuwe Amerikaanse team. Max Verstappen (Toro Rosso) pakte de punten voor de 6e plaats door als laatste coureur te finishen in de winnaarsronde.

Sebastian Vettel (Ferrari) kon niet eens starten aan de GP van Bahrein. De motor van de SF16-H viel uit tijdens de formatieronde terwijl de Scuderia-bewoner vanaf de derde positie op de grid moest starten.