Max Verstappen: “Het seizoen is nog lang”

Overwinnaar in Mexico en ondanks een voorsprong in het algemeen klassement die blijft groeien (19 punten op Lewis Hamilton), geeft Max Verstappen er de voorkeur aan om voorzichtig te zijn.

gepubliceerde 07/11/2021 à 22:21

Alexis Plisson

Max Verstappen tekent de 19e overwinning uit zijn carrière - Foto Antonin Vincent / DPPI

Op de derde plaats bij de start van deze Mexicaanse Grand Prix, Max Verstappen geprofiteerd van de aspiraties van de ongelukkigen Valtteri Bottas om in de eerste ronde de leidende positie in te nemen en deze nooit meer te verlaten. Nooit bezorgd door één Lewis Hamilton die zijn tempo niet kon bijhouden, dacht de Nederlander zelfs dat hij het punt voor de beste ronde had veroverd, voordat dit op het laatste moment door de Fin werd ingenomen. In het algemeen klassement is de coureur Red Bull is 19 punten voorsprong op zijn rivaal, hij wil voorzichtig zijn omdat “Het seizoen is nog lang”. “Natuurlijk lijkt het goed te gaan, maar het is nog te vroeg. Ik kijk uit naar Brazilië omdat ik daar hele goede herinneringen heb (hij won de laatste editie, in 2019 Noot van de redactie) .

“Het was een geweldige drievoudige strijd, analyseert de huidige kampioenschapsleider over zijn vertrek. Ik probeerde zo laat mogelijk te remmen. Toen ik in de eerste bocht de leiding pakte, werd mijn race makkelijker omdat ik alleen maar op mezelf gefocust was en op wat ik deed.” Op het podium vindt hij zijn teamgenoot Sergio Perez, die lang hoopte voor een wild publiek de tweede plaats af te pakken van Lewis Hamilton. “Het is ongelooflijk om Sergio Perez bij mij op het podium te hebben, het is geweldig. De fans zijn hier altijd geweldig geweest."

Ontdek het in de volgende AUTOwekelijks, te koop maandagavond in digitale versie en woensdag in kiosken, de analyse van de GP van Mexico door onze verslaggevers F1.