Barrichello en Williams aan de voet van het podium

Afgelopen zondag in Valencia zetten Rubens Barrichello en Williams een schitterende prestatie neer, waarbij ze de Europese Grand Prix net naast het podium eindigden.

gepubliceerde 29/06/2010 à 12:11

Villemant

Tot dan toe was hij er slechts drie keer in geslaagd om in de top 10 te komen, met als beste resultaat een achtste plaats in Melbourne, Australië. Afgelopen weekend zette Rubens Barrichello in Valencia een magnifieke prestatie neer.

Zaterdag al op stal Williams erin geslaagd was om zijn twee auto's door te krijgen naar Q3, Nico Hulkenberg en zijn Braziliaanse teamgenoot slagen erin hun auto respectievelijk op de achtste en negende plaats op de startgrid. De volgende dag besloot Rubinho tijdens de safety car-interventie door de pits te gaan.

“Ik had veel plezier en de auto gedroeg zich de hele race opmerkelijk goed. bevestigt degene die het evenement vorig jaar won. We gaan absoluut de goede kant op als het gaat om de ontwikkeling van de auto en ik hoop dat deze prestatieverbeteringen zich de rest van het seizoen zullen voortzetten.

De volgende ronde van het wereldkampioenschap Formule 1 vindt plaats op Silverstone op 11 juli. Vorig jaar wist de voormalig Brawn GP-coureur de derde trede van het podium te beklimmen. Het zal moeilijk zijn om een ​​dergelijke prestatie dit seizoen te herhalen. Op 38-jarige leeftijd is Barrichello in topvorm.