Alonso als baas bij Hockenheim

Fernando Alonso wint de GP van Duitsland. Sebastian Vettel eindigde uiteindelijk als vijfde achter Jenson Button, Kimi Räikkönen en Kamui Kobayashi nadat hij een strafschop had gekregen.

gepubliceerde 22/07/2012 à 16:00

Dupuis

Na het winnen tijdens het laatste bezoek van de F1 in Hockenheim in 2010, Fernando Alonso behaalt opnieuw een overwinning op het Duitse circuit nadat hij vanaf pole is gestart. Aan het einde van de kwalificatie op een natte baan kozen de tien beste coureurs ervoor om hun eerste stints op zachte banden uit te voeren voordat ze overstapten op mediums. De strijd om de overwinning vond regelmatig plaats tussen de Asturiërs, Sebastian Vettel (Red Bull) en Jenson Button (McLaren). De Brit bedreigde de piloot Ferrari in de laatste estafette, maar werd uiteindelijk ingerekend door de regerend tweevoudig wereldkampioen. De manoeuvre van Sebastian Vettel werd door de stewards als illegaal beschouwd en de Duitser kreeg uiteindelijk een tijdstraf van 20 seconden, waardoor hij naar de vijfde plaats zakte. Jenson Button herovert daarmee de tweede trede van het podium, voor Kimi Räikkönen (Lotus). Kamui Kobayashi (Sauber) behaalde ook een plek op de groene loper en tekende daarmee zijn beste prestatie in de F1 met een vierde plaats.

Romain Grosjean (Lotus) had een zware race. De Fransman startte op de 20e plaats en pakte pas de 18e plaats na een botsing aan het begin van de race. Sauber behaalt sindsdien een goed resultaat Sergio Perez staat op de zesde plaats achter Sebastian Vettel. Michael Schumacher (Mercedes) slaagde er niet in om in de kopgroep te blijven en zakte geleidelijk in het klassement om op de zevende plaats over de finish te komen. Er wacht ook een teleurstelling voor Mark Webber (Red Bull), die na zijn straf als achtste op de grid eindigt. De Australiër staat nu 34 punten achter op de leider en heeft slechts twee punten voorsprong op zijn teamgenoot. Nico Hulkenberg (Force India) en Nico Rosberg completeren de top tien. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) eindigde als 14e, een tiende achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Charles Pic (Marussia) bezet de 20e plaats. Voor zijn 100e Grand Prix, Lewis Hamilton (McLaren) was de enige coureur die stopte nadat hij zag dat zijn race door een lekke band werd vernietigd. De Brit was echter sneller dan de koplopers.

Ontdek de analyse van de Duitse Grand Prix op Hockenheim, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in het volgende nummer van AUTOhebdo, dat vanaf dinsdag beschikbaar is in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosken.