De dochter van Mika Häkkinen, Ella, wint in het karten

Ella Häkkinen, de dochter van de tweevoudig wereldkampioen Formule 1, won deze zondag haar eerste kartrace op het circuit van Cremona in Italië.

gepubliceerde 02/04/2024 à 11:26

Michaël Duforest

© De RaceBox

De jonge Ella, 13 jaar oud, nam dit weekend deel aan de eerste ronde van het Champions of the Future Academy-kampioenschap. Häkkinen nam deel aan de OK-N Junior-categorie en won de tweede race van het weekend. Nadat ze als tweede over de streep kwam, profiteerde ze van een straf opgelegd aan de Australiër James Anagnostiadis. Laatstgenoemde reed inderdaad met een “verkeerde stand van zijn voorkuip” en moet zich dus tevreden stellen met de derde trede van het podium. Zaterdag eindigde Häkkinen op de 14e plaats.

Ella Häkkinen, nu getekend onder een Monegaskische licentie, begon haar carrière in 2023 in Italië. Ze was niet het enige “meisje van” dat dit weekend in haar categorie was ingeschreven, aangezien Victoria Farfus erbij was. De dochter van de officiële BMW-coureur moest op zaterdag genoegen nemen met de 28e plaats en op zondag de 23e.

In de hogere categorie, OK-N Senior, was het de Spaanse Luna Fluxa die het weekend domineerde. De jonge beschermeling van Mercedes won beide races en behaalde met name de beste tijd in de tweede race. We vonden ook Bernardo Bernoldi, de zoon van de voormalige piloot van Formule 1 Enrique Bernoldi, in deze categorie.