Vettel en Red Bull sluiten af ​​in Brazilië

Sebastian Vettel sluit het seizoen af ​​met een negende overwinning op rij tijdens de Grand Prix van Brazilië. Red Bull tekent een nieuwe dubbel met Mark Webber die afscheid neemt van de discipline. Fernando Alonso completeert het podium.

gepubliceerde 24/11/2013 à 19:11

De regen spaarde uiteindelijk de Grand Prix van Brazilië grotendeels en de gegroefde banden bleven in hun karkas. Ondanks een slechte start toen de lichten uitgingen en totale verwarring in de Red Bull-pits waar het team op Mark Webber wachtte, Sebastian Vettel won zijn negende opeenvolgende overwinning, zijn 13e van het seizoen (record gelijk aan Michael Schumacher), de 39e van zijn carrière. De stal van Leeds sluit het seizoen af ​​met het best mogelijke resultaat sinds de Australiër de tweede plaats behaalt voor zijn laatste Grand Prix, waardoor hij ook de derde plaats in het kampioenschap kan behalen met tien punten voorsprong Lewis Hamilton. Fernando Alonso voltooit het podium zonder de twee RB9's zorgen te kunnen maken en wordt vice-kampioen.

McLaren sloot het seizoen ook optimistisch af toen Jenson Button net buiten het podium eindigde, terwijl zijn teamgenoot Sergio Pérez als zesde eindigde achter Nico Rosberg. Mercedes handhaaft de tweede plaats in het constructeurskampioenschap met zes punten voorsprong op de team Ferrari, ook al eindigde Lewis Hamilton slechts als negende. De wereldkampioen van 2008 kende een ingewikkelde race, waaronder een botsing met de Williams de Valtteri Bottas waardoor beide bestuurders een lekke band kregen. Ook kreeg de Brit een drive-through voor het aanpakken van de Fin. Felipe Massa eindigde zijn laatste Grand Prix met Ferrari op de zevende plaats. De Braziliaan kreeg ook een straf omdat hij de pitingang lichtjes doorsneed terwijl hij vocht voor een plek aan de voet van het podium.

Daniel Ricciardo tekent een laatste top tien op Interlagos voordat hij volgend jaar naar het leidende Red Bull-team overstapt. Paul di Resta volgt op de 11e plaats, voor Esteban Gutiérrez en Adrian Sutil. Heikki Kovalainen biedt slechts een 14e plaats aan Lotus, die sindsdien een zeer moeilijk slotweekend kende Romain Grosjean aan het begin van de race met pensioen ging, ontplofte de motor. Zijn landgenoot Jean-Eric Vergne had ook last toen hij 15e eindigde, voor Pastor Maldonado en Jules Bianchi. Marussia handhaaft zijn tiende plaats in het constructeurskampioenschap, terwijl Charles Pic met een kapotte schorsing stopte.

Ontdek de analyse van de Grand Prix van Brazilië in nummer 1937 van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in kiosken.