Vettel wint zijn 4e titel door de GP van India te winnen

Sebastian Vettel behaalt zijn 6e overwinning op rij tijdens de Grand Prix van India, waar hij in 3 edities ongeslagen blijft. De Red Bull-coureur wint zijn vierde titel op rij. Nico Rosberg en Romain Grosjean completeren het podium.

gepubliceerde 27/10/2013 à 12:30

Sebastian Vettel werd op 26-jarige leeftijd viervoudig wereldkampioen aan het einde van de Grand Prix van India, die hij vanaf pole won. De Red Bull-coureur behaalt zijn zesde overwinning op rij nadat hij voor de overwinning heeft gevochten tegen zijn teamgenoot Mark Webber, die een andere strategie volgde voordat de Australiër stopte na een probleem met de dynamo. Niettemin zijn de 6 punten van de kampioen van 25 voldoende om de constructeurstitel te behalen Red Bull Racing. Nico Rosberg pakte de 2e plaats en eindigde een halve minuut achter de winnaar. Romain Grosjean vervolledigt het podium dankzij een voortreffelijke strategie van Lotus, die een one-stop-race probeerde voor de Fransman die pas vanaf de 17e plaats op de grid startte en zijn derde podium op rij tekende.

Felipe Massa eindigde op de 4e plaats nadat hij aan het einde van de race druk had uitgeoefend op de Lotus-coureur. Sergio Pérez completeert de top vijf met voorsprong Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen volgde dezelfde strategie als zijn teamgenoot, maar de Fin kreeg in de laatste ronden last van zijn banden en moest de pitstraat in om uiteindelijk op de 7e plaats te eindigen. De Force Indias van Paul di Resta en Adrian Sutil lopen voorop Toro Rosso de Daniel Ricciardo waarmee de top tien compleet is.

Fernando Alonso had een rampzalige race en eindigde uiteindelijk net buiten de punten. De piloot van de team moest onmiddellijk van strategie veranderen nadat hij onmiddellijk de pitstraat moest ingaan om zijn beschadigde voorvleugel te vervangen na contact met Mark Webber terwijl hij startte op mediumbanden. De Australiër had geen geluk toen hij stopte met een dynamoprobleem terwijl hij kon strijden om de overwinning tegen Sebastian Vettel. Jean-Eric Vergne eindigde als 13e tussen Pastor Maldonado en Jenson Button, die snel achterin het peloton viel.

Ontdek de analyse van de Grand Prix van India, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 1933 van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in kiosken.