23h50

Kris Meeke (Citroën) tekende de nul in de tweede passage van Duarte-Derramadero door de 26,05 km af te leggen in 16'56"7. De Noord-Ier pakte ruim vier seconden op Dani Sordo (Hyundai) die een gewaagde keuze maakte door te kiezen voor een mix van zachte en harde banden terwijl de meeste van zijn tegenstanders de voorkeur gaven aan harde compound.

Sébastien Ogier (M-Sport) voelt zich comfortabeler omdat hij slechts drie tienden van de nul finisht, voor Andreas Mikkelsxen (Hyundai) en Ott Tänak (Toyota).

Sébastien Loeb (Citroën) finishte zes seconden achter zijn teamgenoot, maar de negenvoudig WRC-kampioen verloor een handvol seconden door een bocht te missen.

Dani Sordo ziet zijn voorsprong op Kris Meeke terugbrengen tot 12 seconden. Ott Tänak schoof op naar de derde plaats, een halve seconde voorsprong op Sébastien Loeb. Sébastien Ogier completeert de Top 5 voor Andreas Mikkelsen, Jari-Matti Latvala (Toyota) en Thierry Neuville die een positie herstelt na een fout van Teemu Suninen (M-Sport) die de Top 10 verliet na ruim twee minuten verlies.

23h50

Neuville is al begonnen aan SS7 bij El Chocolate.

23h47

Loeb eindigde zes seconden achter zijn teamgenoot, ondanks zijn fout die hem een ​​handvol seconden kostte. “Ik miste de bocht omdat ik dacht dat ik rechtdoor moest. » Tänak nam met een halve seconde afstand de derde plaats af van de negenvoudig WRC-kampioen.

23h45

Sordo verloor 4″3 op Meeke. “Ik probeerde conservatief te zijn met de banden omdat ik zachte verbindingen aan de achterkant heb. » De keuze voor de Hyundai-coureur zou hem tijd kunnen kosten, aangezien hij slechts een tiental seconden voorsprong heeft op de Noord-Ier.

23h43

Suninen kreeg ruim 2 minuten tegen. 'Ik stuitte op een barrière. »Zijn wiel is beschadigd, maar de band lijkt stand te hebben gehouden.

23h42

Suninen lijkt last te hebben van een lekke band linksachter, waar hij een paar minuten eerder tegen een dijk reed.

23h40

Loeb miste een afslag en moest omdraaien. Slechts een paar seconden verloren voor de voormalig kampioen.

23h38

Suninen maakte bijna weer een fout. De M-Sport-coureur raakte een dijk, maar verloor geen tijd bij het incident.

23h37

Suninen stopte naar verluidt kort op het podium. De M-Sport-coureur stond op de 8e plaats, voor Neuville.

23h35

Meeke verbetert de referentie. De Citroën-coureur ging Ogier met 3 tienden voor. Hij blijft de grootste rivaal van leider Sordo. “Ogier was vanochtend al heel snel, vanmiddag zal hij nog sneller zijn. Ik ben blij met mijn tempo. »

23h32

Mikkelsen pakte de 2e voorlopige tijd, 1″5 achter de voorlopige referentie. De Noor staat 6e.

23h28

Tänak ligt het dichtst bij Ogier. De Toyota-coureur finishte 2 seconden achter de Fransman. De Est staat op de 4e plaats.

23h25

Lappi is de langzaamste aan de finish, 14 seconden achter Ogier. “Alles is hetzelfde als vanochtend. » De Toyota-coureur staat op de 10e plaats.

23h23

Latvala eindigde 6″4 achter Ogier. De Toyota-coureur staat op de 7e plaats. “De monteurs lijken de oplossing gevonden te hebben. We zullen dit in de volgende SS controleren. »

23h19

Ogier beëindigde de special door bij de finish de schouder te raken, maar de Ford weerstond de impact. “Er is veel meer grip, dat is zeker. Er zijn veel gevechten in het peloton. » De M-Sport-coureur op de 5e plaats verbeterde de tijd van Neuville met 12 seconden.