De voorlopige classificatie van SS22:

08h58

De teams zullen vanaf 10,12 uur strijden op de 9 km van Oittila. De tweede passage zal dienen als Power Stage.

08h53

Juho Hänninen (Toyota) pakte ruim 4 seconden van Teemu Suninen (Ford) in de 6,8 km lange Lempää, de eerste klassementsproef van de slotetappe van de Rally Finland. De M-Sport-coureur klaagde over een gebrek aan grip op zijn Fiesta WRC. Jari-Matti Latvala (Toyota) pakte de scratch in 3'08''4, één seconde voorsprong op zijn teamgenoot na de herstart in Rally 2. Elfyn Evans (Ford) volgde op minder dan 2 seconden achterstand. Thierry Neuville (Hyundai) staat ruim 5 seconden achter.

Esapekka Lappi behoudt de leiding in de Rally van Finland met een voorsprong van 49 seconden op zijn naaste rivalen met nog drie etappes te gaan. Juho Hänninen kwam terug om gelijk te spelen van Teemu Suninen. De twee Finnen worden op 3s gevolgd door Elfyn Evans. Craig Breen (Citroën) completeert de top vijf nog steeds met een voorsprong van 2 seconden op Thierry Neuville. Ott Tänak (Ford) volgt op de 16e plaats, voor Kris Meeke (Citroën), Dani Sordo (Hyundai) en Mads Ostberg (Ford) die 7 seconden achter de Spanjaard staat.

08h51

Lappi nam genoegen met de 6e tijd, 5”1 achter zijn teamgenoot Latvala. De Toyota-coureur behoudt een voorsprong van 49 op Hänninen en Suninen is gelijk.

08h49

Latvala verbetert de benchmark met een tijd van 3’08”4, 1”1 beter dan Hänninen. De Toyota-coureur keerde terug naar Rally 2.

08h47

Hänninen pakte de voorlopige scratch met een tijd van 3'09"5 en pakte 4"3 terug van Suninen die klaagde over een gebrek aan grip. De twee Finnen staan ​​gedeeld op de tweede plaats.

08h33

De Rallye des 1000 Lacs gaat op zondag 30 juli verder met een getimed parcours van 33,84 km, verdeeld over 4 klassementsproeven. De dag begint om 8 uur (Franse tijd).

De eerste coureurs staan ​​al aan de finish van de 6,8 km lange Lempää, het eerste parcours van de dag. Ostberg behaalde de voorlopige scratch met een tijd van 3'14"6, 3 seconden voorsprong op Meeke. Sordo volgt op 5s.