Belgische Grand Prix 2020

16h57

Bedankt dat je ons vanmiddag hebt gevolgd! Houd AUTOhebdo.fr in de gaten om de reacties van de topchauffeurs te lezen en vergeet de publicatie van het AUTOhebdo magazine niet, maandagavond digitaal verkrijgbaar en woensdag in de kiosk!

16h56

Charles Leclerc werd na de race door de stewards ontboden omdat hij te langzaam was geweest in de verkenningsronde.

16h45

Hier is de ranglijst voor de Belgische Grand Prix.

16h39

Alexander Albon eindigde als 6e, een haar voorsprong op McLaren-coureur Lando Norris. Pierre Gasly eindigde als 8e na het inhalen van Lance Stroll en Sergio Perez, de twee Racing Point-coureurs die in de punten eindigden. Chales Leclerc en Sebastian Vettel eindigden als 13e en 14e.

16h38

Esteban Ocon passeerde Albon in de laatste ronde en pakte de 5e plaats. Ricciardo pakt het ronderecord! Prachtig resultaat voor Renault, 4e en 5e.

16h37

Lewis Hamilton wint de Grand Prix van België!!! Hij won voor zijn teamgenoot Bottas en Verstappen.

16h36

Het is de laatste ronde!! Hamilton zal winnen.

16h34

T43: Gasly passeert Stroll voor de 8e plaats! Beter kunnen mikken zal de Fransman niet kunnen.

16h32

T42: er zijn nog drie rondes over. Pas op voor Norris, die sterk terugkomt op Ocon en Albon.

16h31

T41: Ocon staat minder dan een seconde achter Albon in de strijd om de 5e plaats.

16h28

T40: Gasly passeerde Perez! De Fransman staat 9e.

16h25

T39: de enige inhaalmogelijkheid a priori aan het einde van de race, Ocon op Albon voor de 5e plaats en Gasly op Perez voor de 9e plaats.

16h24

T37: eigenlijk nee, Kvyat laat Gasly passeren voor de laatste chicane.

16h23

T37: Perez is gepasseerd, Kvyat remt zijn teamgenoot Gasly af.

16h22

T36: drievoudige strijd tussen Kvyat, Perez en Gasly om de 9e plaats!

16h22

T36: Vettel passeert Magnussen voor de 15e plaats

16h20

T35: nog tien ronden! Hamilton aan de leiding heeft 5 seconden voorsprong op Bottas en 10 seconden op Verstappen. Ricciardo wordt 4e, Albon 5e, Ocon 6e, Stroll 7e, Norris 8e, Kvyat 9e, Perez 10e.