Stroll bestraft, Gasly bemachtigt een plek

gepubliceerde 18/04/2021 à 20:09

Onder onderzoek door het racemanagement na de finish doet zich het incident in de 11e ronde voor Lance wandeling (Aston Martin) En Pierre Gasly (Alpha Tauri) keerde zich in het voordeel van de Fransman.

De Canadees werd schuldig bevonden aan het verlaten van de baan en het inhalen van Pierre Gasly. Als gevolg hiervan kreeg de Aston Martin-coureur een straf van 5 seconden, wat een impact had op het eindklassement van de race.

Lance Stroll kwam als 7e aan en zakte naar de 8e plaats, wat goed was voor Pierre Gasly die één positie won. Bovendien heeft de Canadees een punt van zijn licentie gehaald.

Vind de analyse van de Grand Prix van Emilia-Romagna door onze experts in AUTOhebdo N°2308, beschikbaar vanaf maandag in digitale versie en woensdag in de kiosken.