VIDEO – Norris wint de verkiezing voor beste inhaalactie van het seizoen

Dankzij een gedurfde manoeuvre op Charles Leclerc won Lando Norris de wedstrijd voor de door de fans gekozen beste inhaalactie van het seizoen.

gepubliceerde 23/12/2021 à 17:32

Gonzalo Forbes

Dankzij een inhaalactie op Charles Leclerc op Monza won Lando Norris de wedstrijd voor de beste inhaalactie van het seizoen 2021. ©DPPI/F. Goeden

Terwijl we langzaam herstellen van een historisch einde van het seizoen, F1 lanceerde deze donderdag de competitie voor de beste inhaalactie van het seizoen. Op het programma staan ​​twee halve finales, logischerwijs gevolgd door de finale. In de running voor deze eretitel? Mooie klanten vinden het leuk Lando Norris (Italiaanse Grand Prix op Charles Leclerc), Charles Leclerc (Grand Prix van Oostenrijk op Esteban Ocon), Max Verstappen (Grand Prix van Abu Dhabi gaat door Lewis Hamilton) en Kimi Räikkönen (Grand Prix van de Verenigde Staten op Fernando Alonso).

Lando Norris, in de halve finale tegen Kimi Räikkönen, won zijn duel tegen de Fin na de stemmen van internetgebruikers (58,9% tegen 41,1%). Ter herinnering: de Engelsman werd geselecteerd vanwege zijn gedurfde inhaalactie van Charles Leclerc op de Curva Grande in Monza.

Aangekomen in de finale, de piloot McLaren stond tegenover Max Verstappen, winnaar van de persoonlijke wedstrijd tussen hem en Charles Leclerc in de halve finale dankzij zijn inhaalactie op Lewis Hamilton in de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi. Opnieuw riepen de fans op om te stemmen, maar de fans kozen vooral de kant van Lando Norris in plaats van de Bataaf. Aan het einde van de telling waren de stemmen in het voordeel van de Brit met 53,8% van de stemmen tegen 46,2% voor zijn rivaal. “Wauw, mijn eerste overwinning in de F1”, grapte de hoofdpersoon vervolgens op Twitter.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.