Sebastian Vettel, ondanks Lewis Hamilton

Sebastian Vettel wint de GP van Spanje. De Red Bull-coureur wist zijn eerste plek te beschermen tegen de aanvallen van Lewis Hamilton (McLaren) die voor zijn teamgenoot Jenson Button finishte.

gepubliceerde 22/05/2011 à 16:05

Dupuis

Sebastian Vettel behaalt zijn 4e overwinning in 5 races door als eerste te eindigen in de Spaanse GP. De piloot Red Bull zal een meer bewogen race hebben meegemaakt dan in Türkiye omdat Lewis Hamilton zal de Duitser lange tijd zorgen hebben gemaakt. Jenson-knop (McLaren) bereikte de laatste trede van het podium dankzij een ongebruikelijke strategie die effectief bleek te zijn.

Mark Webber komt net niet op het podium. De Red Bull-coureur profiteerde niet van zijn pole, hij werd bij de start ingehaald door Fernando Alonso (Ferrari) en Sebastiaan Vettel. De Asturiër had desondanks de leiding genomen in de race, maar kon het tempo van de leiders niet bijhouden en eindigde in de race als 5e.

Michael Schumacher en Nico Rosberg bieden de 6e en 7e plaats aan Mercedes Huisarts. De twee Duitsers reden van start tot finish een efficiënte race, ondanks de laatste aanval van Nick Heidfeld (Lotus-Renault) die zeker met nog een ronde de voorsprong op de Silver Arrows had kunnen pakken, waarbij de Lotus-Renault-coureur profiteerde van zachte banden.

Prachtig resultaat voor Sauber, waarmee zijn twee eenzitters in de top tien staan Sergio Perez et Kamui Kobayashi, respectievelijk 9e en 10e bij de finish. Felipe Massa had in de punten kunnen eindigen, maar de versnellingsbak van zijn F150° Italia gaf in de 61e ronde de geest.

Vind het volledige verslag van de Spaanse GP in het volgende nummer van AUTOhebdo, dat aanstaande woensdag te koop is.