Eerste overwinning op Suzuka voor Hamilton

Lewis Hamilton is al winnaar op Japanse bodem in Fuji en heeft het Suzuka-evenement op zijn lijst staan.

gepubliceerde 05/10/2014 à 12:33

Pierre Tassel

In 2007, Lewis Hamilton had de Japanse Grand Prix gewonnen onder de stortbuien van het Fuji-circuit. Dit seizoen won de Brit de Japanse Grand Prix in de regen op Suzuka, een evenement dat voortijdig werd onderbroken na de ernstig ongeval van de Fransman Jules Bianchi in de 42e ronde. Een overwinning behaald aan het einde van een foutloze race, ondanks een schrik in de eerste bocht in de 27e ronde.

‘Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, Hamilton gaf dit aan op een persconferentie. Maar nogmaals, het was een geweldig weekend met de auto. De kwalificatie was uiteraard niet perfect voor mij, maar over het algemeen was de auto absoluut fantastisch in de race en toen ik Nico passeerde, kon ik het gat echt dichten. Het is duidelijk dat de race niet eindigde zoals we hadden gehoopt, maar echt, mijn gebeden zijn bij Bianchi en zijn familie. »

Dat geloofde de Brit ook, ondanks de identieke opstellingen van de twee eenzitters Mercedes, dat het prestatieverschil aan het einde van de race het gevolg was van aanpassingen die tijdens het evenement werden aangebracht. 'Misschien heeft hij een stukje van de vin eraf gehaald. » roept de wereldkampioen van 2008 uit, die nu een voorsprong van 10 punten heeft in het WK-klassement.

Vind het verslag van de Japanse Grand Prix, geproduceerd door onze speciale correspondenten ter plaatse in Suzuka, in uitgave 1981 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond beschikbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.