Leclerc was opgetogen over het tempo van zijn SF1000

Dankzij zijn efficiënte eenzitter kon de Monegask net naast het podium eindigen.

gepubliceerde 25/10/2020 à 19:03

Gonzalo Forbes

Na een seizoensstart om snel te vergeten, boekt Ferrari al enkele weken vooruitgang. De Portugese Grand Prix bevestigde deze trend. Als Sebastian Vettel eindigde als 10e, dat is het Charles Leclerc die een zeer goed resultaat behaalde voor de team met zijn 4e plaats.

« Ik ben ontzettend blij, genoot van de Monegask voordat hij verder ging. Niet omdat we in dezelfde ronde finishten als de leider, maar omdat het racetempo vandaag erg goed was (Zondag). In het begin hebben we veel geleden (na de start gedaald naar de 8e plaats, noot van de redactie.) waardoor we tijd verloren, maar uiteindelijk hebben we wat tijd goedgemaakt. Dus over het algemeen ben ik blij met onze prestatie vandaag .

Op de achtste plaats nadat de lichten uitgingen, kon Charles Leclerc de nodige middelen vinden om hogerop te komen op de ranglijst, totdat hij zijn eerste plaats achter de ranglijst vond. Mercedes et Max Verstappen. Een teken dat de SF1000 het steeds beter doet.

« Het was moeilijk omdat ik tijdens de eerste helft van de race heel veel geduld moest hebben. Ik werd overal gepasseerd. Vervolgens voelde ik ronde na ronde dat de auto aan kracht won en dat loonde. Ik voelde me daar goed (...) Het voelt goed om 4e te zijn .

De races gaan voorbij en de Scuderia komt weer op gang. Een goed voorteken voor het einde van het seizoen en volgend jaar.

Vind het rapport en de analyse van de Portugese Grand Prix van onze experts in AUTOhebdo nr. 2284, aanstaande maandag om 20 uur beschikbaar. digitale versie en woensdag in de kiosken.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.