Leclerc faalt tegen Pérez: 'Ik heb de hele race gepusht'

Charles Leclerc slaagde er op het circuit in Singapore niet in om Sergio Pérez in te halen, ondanks de druk die op de Mexicaan werd uitgeoefend. De Scuderia-coureur moet genoegen nemen met een 2e plaats.

gepubliceerde 02/10/2022 à 17:55

Dorian Grangier

Charles Leclerc slaagde er op het circuit in Singapore niet in om Pérez te verslaan © Antonin Vincent / DPPI

Opnieuw mislukt voor Charles Leclerc. De Monegask verloor zijn duel tegen Sergio Pérez in de straten van Singapore. Vanaf pole position gaf de Ferrari de leiding van de race vanaf de eerste bocht toe ten voordele van de Red Bull. In een jagershouding gedurende de hele race, de piloot van de team kon de opening op de Mexicaan niet vinden en moest toegeven in het gevecht, ondanks de druk die tijdens de Grand Prix werd uitgeoefend. “Ik heb de hele race gepusht!” De slechte start plaatste ons in een ingewikkelde positie. Daarna was het gewoon een hele lastige race. Ik had een beetje slip bij de start en verloor positie. Het was zwaar, maar een goede nachtrust en ik ben klaar voor Japan. »

Aan het einde van de race probeerde Charles Leclerc binnen 5 seconden achter Sergio Pérez te blijven. De reden: de Mexicaan wordt onderzocht door de stewards omdat hij een overtreding heeft begaan achter de 2e safety car. De Red Bull-coureur kan een straf van 5 seconden of 10 seconden krijgen. De Ferrari-coureur komt bijna 7″5 achter de winnaar aan en heeft nog steeds een kleine kans om de Grand Prix te winnen als de stewards besluiten Pérez te bestraffen.

Hoe dan ook scoorde de Monegask zijn 8e podium van het seizoen in Singapore, maar heeft sinds zijn overwinning in Oostenrijk nog steeds geen race gewonnen. Dankzij deze 2e plaats stelde Leclerc de kroning van Verstappen tijdens het volgende evenement, in Suzuka (7-9 oktober). Hij staat nog steeds 2e in het rijdersklassement en staat nu 104 punten achter op de Nederlander.

Een jonge journalist met heimwee naar de autosport van weleer. Opgegroeid met de heldendaden van Sébastien Loeb en Fernando Alonso.