Ferrier als baas in Andorra, Panis blijft aan kop van het kampioenschap

Christophe Ferrier won zaterdagavond Race 2 in Andorra voor de tweede ronde van de Andros Trophy. Aurélien Panis verlaat het Prinsdom met de status van leider in het kampioenschap.

gepubliceerde 17/12/2023 à 09:27

Dorian Grangier

© Bruno Bade

• Vrijdagavond was hij tijdens Race 1 niet ver van de overwinning. Zaterdagavond kon Christophe Ferrier revanche nemen door te winnen tijdens Race 2 in Andorra. De Riviera-coureur, derde op vrijdag, won de tweede superfinale in het Andorrese vorstendom, aan boord van zijn Audi A1 in de kleuren van de metropool Nice Côte d'Azur.
  • Christophe Ferrier, auteur van pole position, beefde niet tijdens de superfinale tegen Jérôme Grosset-Janin en Yann Ehrlacher. Met in totaal 62 punten tekent de Isola 2000-coureur veruit zijn beste prestatie van de seizoensstart.
  • Aurélien Panis kende niet hetzelfde succes als de dag ervoor, zaterdagavond: vierde in de Super Finale, hij werd 6e in het aantal gescoorde punten op deze tweede racedag. De Isérois behouden nog steeds de leiding in het kampioenschap Trofee Andros met 236 punten, voor Yann Ehrlacher (223 punten) en Jean-Baptiste Dubourg (213 punten), die de kleine finale van Race 2 wonnen.
  • In de overige categorieën won Louis Gervoson tijdens de Super Finale in de Elite klasse, maar het was Margot Laffite die de meeste punten scoorde, dankzij haar pole position behaald in Andorra. Ten slotte was het in de Andros-slag Pierre Casiraghi die deze race, bedoeld voor influencers en andere publieke figuren, won, vóór Antoine Bedu.