Isola 2000 – Race 2: Boccolacci domineert, Panis vergroot de kloof in het kampioenschap

Dorian Boccolacci won Race 2 op Isola 2000, zijn tweede overwinning dit seizoen in de Andros Trophy. Ten derde herwon Aurélien Panis zijn leiding in het kampioenschap, voor Jean-Baptiste Dubourg en Yann Ehrlacher.

gepubliceerde 13/01/2024 à 13:45

Dorian Grangier

© Bruno Bade - Andros-trofee

• De gorilla slaat weer toe! Dorian Boccolacci won de superfinale van Race 2 op Isola 2000, de derde bijeenkomst van de Trofee Andros. De piloot van de Sébastien Loeb Racing behaalde na Val Thorens zijn tweede kampioenschapsoverwinning op ijs en won deze zaterdagmiddag gemakkelijk voor Nathanaël Berthon en Aurélien Panis.
  • Aurélien Panis, leider van het kampioenschap bij aankomst in de Alpes-Maritimes, profiteerde van dit resultaat en nam een ​​leiding in het kampioenschap met 359 punten, voor Yann Ehrlacher (332 punten) en Jean-Baptiste Dubourg (326 punten). Dorian Boccolacci hangt op en staat op de 4e plaats met 317 punten.
  • In de “kleine Finale” om de rangschikking van de 7e naar de 12e plaats vast te leggen, was het Jean-Baptiste Dubourg die gemakkelijk won, met een mooie marge van 7″6 op Sylvain Pussier. Een kleine troost voor degene die vrijdagavond Race 1 won. Julien Fébreau eindigde als 5e in deze kleine finale en staat daardoor 11e overall in Race 2.
  • In de Elite-categorie won Stéphane Ventaja in Race 2 voor de leider in het kampioenschap, Louis Gervoson, en Sylvain Pussier. Margot Laffite eindigde op de 6e plaats en Olympisch kampioen polsstokhoogspringen Renaud Lavillenie eindigde op de 9e plaats.