Super-Besse - Panis ultieme kampioen in de geschiedenis van de Andros Trophy, de laatste voor Boccolacci

Dorian Boccolacci won de laatste race van het seizoen, verreden... zonder sneeuw, in Super-Besse. Aurélien Panis behoudt zijn titel en wordt de laatste kampioen in de geschiedenis van de Andros Trophy.

gepubliceerde 27/01/2024 à 16:59

Dorian Grangier

© e-Trophée Andros 2024 - B.BADE, G.SIGAUD

• Daar is het klaar! De 35e en laatste editie van Trofee Andros is zojuist afgelopen zaterdag geëindigd tijdens de laatste ronde van Super-Besse. Als symbool hiervan reden de deelnemers op een volledig besneeuwde baan, voor een groot publiek voor dit laatste optreden.
  • Dorian Boccolacci (AS 01), auteur van de beste tijd in de kwalificatieheats en de overwinning in de Superfinale, won deze laatste ronde van de Andros Trophy in de Auvergne, voor de kampioen van vorig seizoen, Aurélien Panis (Isère Audi A1). De Isérois pakt zijn derde titel in de discipline na 3 en 2020, voor Jean-Baptiste Dubourg.
  • Het podium van deze laatste manche op Super-Besse wordt vervolledigd door de jonge Théophile Naël (Audi A1), pas 17 jaar oud! De jonge coureur verraste meer dan één, met name door de legende van te verslaan WRC Sebastien Loeb, vierde. Julien Fébreau kwam als 5e over de finish, terwijl Jean-Baptiste Dubourg achteraan kwam in de Super Finale.
  • In de categorie Elite was het de Bugiste Sylvain Pussier die won voor Margot Laffite en de kampioen van dit seizoen 2024, Louis Gervoson. Ten slotte werd de Andros Battle, gereserveerd voor influencers en contentmakers, gewonnen door Antoine Bedu (Canal+), vóór Tom Villa en Étienne Moustache.