Lans-en-Vercors – Race 1: Ehrlacher slaat hard toe

Yann Ehrlacher domineerde Race 1, die vrijdagavond in Lans-en-Vercors (Isère) werd verreden, en profiteerde van een minder succesvolle zet van Aurélien Panis om dichter bij het kampioenschap te komen.

gepubliceerde 20/01/2024 à 10:10

Dorian Grangier

© Bruno Bade / Grégoire Sigaud

• Volle kaart voor Yann Ehrlacher (Invivo AS01) in de eerste race van het weekend, in Lans-en-Vercors, vierde en voorlaatste ronde van het seizoen. Trofee Andros. De Elzasser pakte pole position en won vrijdagavond de Superfinale van Race 1, voor Nathanaël Berthon (Peugeot e208) en Dorian Boccolacci (AS01).
  • De tweevoudig WTCC-wereldkampioen, auteur van de beste kwalificatietijd in Q2, behield het voordeel van zijn pole position tijdens de Super Finale, zonder toe te geven aan Nathanaël Berthon. Hij scoorde op deze eerste dag in totaal 67 punten, een goede score waarmee hij binnen 22 punten kan komen van de leider in het kampioenschap, Aurélien Panis, die op de 5e plaats eindigde.
  • Ook Jean-Baptiste Dubourg, tweevoudig winnaar op Isola 2000 vorige week, komt steeds dichter bij de leider in het kampioenschap: met zijn 4e plaats in de Super Finale staat hij 23 punten achter Aurélien Panis, op de 3e plaats in het algemeen klassement.
  • Christophe Ferrier won de “kleine” Finale met een comfortabele voorsprong op zijn naaste achtervolger, Sylvain Pussier. Voor zijn eerste optreden van het seizoen eindigde Olivier Panis als derde in de Kleine Finale en daarmee als negende in het algemeen klassement van Race 3.