Aurélien Panis winnaar van Race 1 in Andorra

Volle kaart voor Aurélien Panis aan het einde van de eerste competitiedag in Andorra: auteur van pole position en winnaar van de Super Finale op vrijdag, de Isère Audi A1-coureur neemt de leiding in het kampioenschap.

gepubliceerde 16/12/2023 à 09:30

Dorian Grangier

© BRUNO BADE

• Perfecte dag voor Aurélien Panis in Andorra. De Isère Audi A1-coureur scoorde vrijdag tijdens Race 1 in het Prinsdom grote punten. De Fransman, auteur van de beste tijd tijdens Q1 en startend vanaf pole position, gaf zijn eerste plaats niet op en won aan het einde van de superfinale.
  • Het podium voor deze eerste racedag wordt vervolledigd door Olivier Pernaut (Renault) en door Christophe Ferrier (Métropole Nice), beiden tot de snelste van de dag in de kwalificatie en in de race. Dorian Boccolacci won eerder op de avond de Kleine Finale.
  • In het kampioenschap tekende Aurélien Panis de geweldige prestatie van de dag door de controle over te nemen met 184 punten, waarbij een klein gat al groter werd met JB Dubourg met zijn 166 punten. Yann Ehrlacher staat momenteel derde op de ranglijst met 3 geregistreerde eenheden.
  • In de categorie Elite won Anthony Pelfrene voor Louis Gervoson in de Super Finale, terwijl Margot Laffite de Kleine Finale won.