Okéama – Team TOM'S opent de bal, Wadoux dicht bij de punten voor zijn eerste

De nr. 36 Toyota van Team TOM'S won de eerste ronde van het Super GT-seizoen 2024 in Okayama. In GT300 eindigde Lilou Wadoux op de 12e plaats aan boord van de nr. 45 Ferrari van het PONOS Racing-team.

gepubliceerde 14/04/2024 à 09:32

Dorian Grangier

©Toyota Gazoo Racing

• De regerend kampioen reageerde vanaf de eerste race van het seizoen in Super GT! Daar Toyota GR Supra nr. 36 van Team TOM'S, vorig jaar winnaar in de GT500, won de openingsronde in Okayama, aan het einde van de 300 kilometer race.
  • Sho Tsuboi en Kenta Yamashita, die vanaf pole position startten, domineerden de rest van het veld door het evenement van start tot finish te leiden. De nr. 36 Toyota boekt het derde opeenvolgende succes in de Super GT, na de overwinningen die hij eind vorig seizoen behaalde op Autopolis en Motegi. Bovendien wordt Sho Tsuboi de eerste coureur in de geschiedenis die drie opeenvolgende GT500-races wint.
  • Toyota scoort een dubbel in Okayama, terwijl de #39 GR Supra van Team SARD als tweede eindigde, dankzij Yuhi Sekiguchi
    en Yuichi Nakayama. Het GT500-podium wordt gecompleteerd door de nieuwe #100 Honda Civic Type R-GT van Team Kunimitsu, met Naoki Yamamoto en Tadasuke Makino aan het stuur.
  • Giuliano Alesi, de enige Fransman die meedeed in de hoogste categorie van de Super GT, eindigde op een eervolle 7e plaats aan boord van de tweede Toyota GR Supra van Team TOM'S, naast Ukyo Sasahara.
  • Van de GT300's was het ook een Toyota die de openingsronde won! De #86 GR2 GT van het Muta Racing Inging-team, bestuurd door Yuui Tsutsumi en Hibiki Taira, zegevierde dankzij een succesvolle bandenstrategie.
  • Voor haar eerste race in Super GT slaagde Lilou Wadoux er niet in om punten te scoren. De Amianoise eindigde op de 12e plaats aan het stuur van de Ferrari 296 nr. 45 van het PONOS Racing-team, met zijn teamgenoot Kei Cozzolino.