Sébastien Loeb domineert op het Rallycircuit

Sébastien Loeb domineerde het Rallycircuit op Paul-Ricard. De negenvoudig WRC-kampioen won voor Yvan Muller en Thibault Durbec.

gepubliceerde 11/12/2016 à 17:09

Het Rallycircuit, een evenement van rallye gespeeld op het Paul-Ricard-circuit (Var), waardoor fans Sébastien weer konden zien Loeb op een DS3 WRC. De negenvoudig wereldkampioen lijkt de koers niet te hebben verloren sinds hij het evenement domineerde door de 10e en laatste special met 1'48 voorsprong op Yvan Muller te voltooien.

Thibault Durbec completeerde het podium door ruim 3 minuten achter de winnaar te eindigen en completeerde daarmee een leidend trio dat gedomineerd werd door de DS 3 WRC's.

Ondanks een botsing in SS6 bleef Quentin Giordano (Peugeot 208 T16 R5) eindigde op de 4e plaats en won de categorie R5, waarbij hij 14 seconden van het podium eindigde. Pepe Lopez (208 T16 R5) completeerde de top vijf.

Norman Nato (Peugeot 207 S2000) behaalde de 7e plaats en eindigde tussen Fabiano Lo Fiego (Ford Fiesta R5) en Antoine Leclerc (206 T16). Anthony Beltoise eindigde als 9e in zijn Skoda Fabia R5.

Sébastien Loeb heeft slechts een paar dagen rust voordat hij terugkeert naar zijn Peugeot 3008 DKR voor de Dakar 2017, die op 2 januari in Asuncion (Paraguay) begint.