Rally – Rossel opent zijn balie in de Cevennen

Yohan Rossel behaalde zijn eerste eindoverwinning in het Franse rallykampioenschap na het winnen van de Rallye des Cévennes.

gepubliceerde 28/10/2017 à 18:32

Dupuis

Yohan Rossel (DS 3 R5) behaalde zijn eerste overwinning in het Franse rallykampioenschap na het winnen van de Rallye van de Cevennen. De voormalige winnaar van de Juniors van de Citroën Racing Trophy nam definitief de leiding in de race en profiteerde van een lekke band van zijn rivaal Charles Martin (Skoda Fabia R5) op SS5.

Yohan Rossel won met ruim een ​​minuut voorsprong op Pierre Roché (Skoda) die slechts vijf seconden voorsprong had op Ludovic Gal (Skoda).

Charles Martin wist op te schuiven naar de vierde plaats door William Wagner (Ford Fiesta R5) met minder dan twee seconden in te halen in de laatste special en behaalde de tweede plaats in het kampioenschap door te profiteren van de pensionering van Quentin Giordano (Skoda Fabia R5). weg in de eerste speciale etappe de dag ervoor.

Emanuel Guigou (Renault Clio RS) eindigde op de zesde plaats en eindigde als eerste R3-coureur en won de Michelin-trofee, gereserveerd voor niet-R5-teams. Patrick Rouillard (Porsche 997 GT3 Cup) volgt op de zevende plaats en wint de categorie GT+. Julien Monteil (Peugeot 307) behaalde de achtste plaats, voor Sébastien Dommerdich (Peugeot 205 GTI) en Dorian Nicolas (DS 3 R3).

Hugo Margaillan (Ford Fiesta R2) won de Junior-categorie van het Franse Rallykampioenschap, eindigde als tweede in de categorie en eindigde op de 13e plaats in het algemeen klassement.

Ontdek het verslag van de Rallye des Cévennes in nummer 2138 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.