Stéphane Lefebvre wint de finale van de Franse Rally Cup

Bij de start van de laatste special hadden Stéphane Lefebvre en Denis Millet 1,7 seconden verschil. De Polo GTI-coureur maakte in deze laatste tijdrit een fout en liet Lefebvre naar de top van het podium klimmen.

gepubliceerde 16/10/2021 à 21:05

Emmanuel Naud

Stéphane Lefebvre (C3 Rally2) en Denis Millet (Polo GTI Rally2) hielden hun positie als favorieten perfect vast. De twee coureurs, die al streden in de promotieformule peugeot sport, gedurende de hele finale verwikkeld in een duel met seconden, zelfs tienden.

Dennis Millet

Millet koos tijdens de laatste lus voor harde banden terwijl de oud-Citroën-coureur binnenkwam WRC bleef bij de medium rubbers. Zelfverzekerd aan het stuur van zijn Polo wist Millet bij de start van de laatste special terug te komen tot 1,7 seconden. Beginnend met koude banden vanwege een start die 20 minuten werd uitgesteld, zat Millet vast en kon niet herstarten terwijl Lefebvre als winnaar over de finish kwam. "Ik ben echt teleurgesteld voor Denis, hij verdient dat niet", zei Stéphane Lefebvre direct toen hij hoorde dat Millet in de steek was gelaten. Hij duwde me tot het uiterste, we reden hard. » Speciale vermelding voor Gilles de Turckheim, de bijrijder van Lefebvre: een week na zijn overwinning in Cardabelles naast Manu Gascou met een overname in het klassement van het Franse Terre Bijrijderskampioenschap, won hij de Finale, petje af!

Kévin Bochatay (Fabia Rally2) wordt beschouwd als een van de outsiders en klom naar de tweede trede van het podium nadat hij zich staande had weten te houden tijdens de talrijke Rally2's die hij voor lag.

Kevin Bochatay

Maxime Dupuy was meer gewend aan de wegen van het eiland Réunion en stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken toen hij voor zijn eerste keer op het podium van de Coupe de France-finale stond rallye met de C3 Rally2 is het één van de optredens van dit weekend.

Maxime Dupuy

De andere klap van deze finale is ongetwijfeld de 16e plaats in de finale voor Ludovic Jeudy. Aan het stuur van zijn legendarische 205 GTi won hij ook de Groep F2000, de classificatie voor tweewielaandrijving, en wordt een van de referenties in zijn categorie.

Ludovic Jeudy

Terwijl de overwinning van de R-GT Group met deAlpine A110 Rally strekte de armen naar hem uit, naast een potentieel podium werd Ludovic Godard verraden door zijn versnellingsbak. Thierry Chkondali (A110 Rally) erfde de leiding voordat hij als groepswinnaar op het podium in Châteauroux terechtkwam.

François Thiebaut (Subaru Impreza Group N) en Olivier Bau (Lancer Evo 8) domineerden hun groep en bereikten hun doel door naar de hoogste trede van het podium te klimmen.

Aan de GT-kant voerde Olivier Periolat (BMW 135i Coupé) een geweldig duel uit met Daniel Fores (Porsche 997GT3). Deze laatste stopte aan het einde van de race en verliet Periolat om te genieten van de overwinning in GT.

De ontmoeting heeft al plaatsgevonden in de citadel van Arras, gastheer van de volgende finale, in oktober 2022.