David Salanon wint de Lyon-Charbonnières Rally

David Salanon won voor de vierde keer in zijn carrière de Lyon-Charbonnières Rally door te winnen voor de DS 4 R3's van Yohan Rossel en Yoann Bonato.

gepubliceerde 22/04/2017 à 20:25

David Salanon (Ford Fiesta RS WRC) tekende zijn 4e overwinning op Rallye Lyon-Charbonnières nabestaanden door de dood van Anthony Perrin ging van de weg in de 3e special.

De nu viervoudig winnaar van het evenement vertrok na de lekke band van Yoann Bonato (DS 3 R5), die uiteindelijk het podium voltooide na verlies tegen de andere DS 3 R5 van Yohan Rossel. Deze laatste pakte de 2e plaats met slechts 2”7 voorsprong.

Franck Lions (DS 3 WRC) eindigde net buiten het podium, voor Jérémi Ancian (Ford Fiesta R5) en Charles Martin (Peugeot 208T16R5). Patrick Rouillard (Porsche 997 GT3 Cup) staat op de zevende plaats, vóór Vincent Dubert (Skoda Fabia R7).

Efren Llarena won de Rally Cup 208 van Laurent Pellier, terwijl Patrick Magnou het podium in de categorie completeerde.

Ontdek het verslag van de Lyon-Charbonnières Rally in nummer 2111 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.