Bonnefis winnaar van de Rallye Terre des Cardabelles

Germain Bonnefis wint de 29e editie van de Rallye Terre des Cardabelles door te winnen voor Emmanuel Gascou. Paul Chieusse zet de laatste trede van het podium en blijft met twee punten voorsprong bovenaan het kampioenschap staan.

gepubliceerde 14/10/2012 à 17:18

Emmanuel Gascou was de eerste leider van het evenement aan het stuur van hem Peugeot 207 S2000, maar de overwinning ging uiteindelijk naar de andere 207 S2000 van Germain Bonnefis die ondanks zijn openingspositie op de weg zijn tempo wist vast te houden. De winnaar van het evenement eindigde 23 seconden voorsprong op zijn rivaal en profiteerde van de afwezigheid van Noël Tron om zichzelf te vervangen in het kampioenschap, slechts enkele punten achter leider Paul Chieusse. De bestuurder van de Peugeot 307 WRC redt zijn positie voor de finale van volgende maand in de Vaucluse door naar de laatste trede van het podium te klimmen.

“Het is geweldig om thuis te winnen”, aldus de winnaar. " Het is een rallye wat nog nooit eerder voor mij heeft gewerkt. Het is nog mooier dan het winnen van de Causses, het heeft de waarde van een overwinning in Rouergue. Het is een geweldige operatie voor het kampioenschap omdat ik Paul inhaal, het is veelbelovend voor de laatste ronde. Ik bedank het hele team en mijn partners. We hebben bewezen dat we konden versnellen wanneer dat nodig was…’

Nadat de Citroën C4 WRC van Cédric Hennion van de weg raakte, schoof Stéphane Consani na een zeer goede prestatie tijdens deze twee etappes op naar de vierde plaats en won daarmee de Citroën Racing Trophy. Gilles Ségales completeert de top vijf met zo'n tien seconden achterstand op zijn Mitsubishi Lancer Evo IX. Thomas Privé eindigde als zesde en tweede in de categorie CRT. Thierry Brun eindigde als zevende op zijn Lancer Evo. Jérémi Ancian wint de Volant 12 door te winnen voor Stéphane Lefebvre en Franck Sias.

Ontdek het verslag van de Rallye Terres des Cardabelles in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosk.