F3 – Niko Kari wint op Imola, Prema titel

Niko Kari behaalde zijn eerste overwinning in het Europese F3-kampioenschap aan het einde van Race 1 op Imola en versloeg Lance Stroll. Prema Powerteam won toch de teamtitel.

gepubliceerde 01/10/2016 à 13:36

Niko Kari (Motopark) behaalde zijn eerste overwinning in F3 Europees kampioenschap door Race 1 op Imola te winnen tegen de polesitter Lance wandeling (Prema Powerteam). De inwoner van Red Bull Het Junior Team profiteerde van de tweede interventie van de safety car na de pensionering van David Beckmann (Mücke Motorsport), de eerste vanwege het verlaten van het circuit van Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing).

De Fin behield de voorsprong op de Canadees met bijna acht tienden voorsprong aan de finish. De kanshebber voor de startpositie op Williams Racing biedt nog steeds de teamtitel aan de Prema-structuur, eerder op de ochtend bekroond met dezelfde kroning GP2-serie.

De leider van het kampioenschap voerde een zeer goede operatie uit aangezien zijn directe tegenstander en teamgenoot Maximilian Günther slechts de 12e plaats behaalde. De Duitser staat nu 125 punten achter met nog vijf races te gaan in het seizoen.

Joel Eriksson (Motopark) completeerde het podium nadat hij drie plaatsen in het peloton had behaald. De Zweed versloeg Nick Cassidy (Prema Powerteam) en George Russell (Hitech GP). Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) eindigde als zesde Guanyu-Zhou (Motopark), Ralf Aron (Prema Powerteam), Ben Barnicoat (HitechGP) en Mikkel Jensen (Mücke Motorsport).