F3-C3: Charles Leclerc al winnaar op Silverstone

Charles Leclerc won tijdens zijn eerste ontmoeting in het Europees kampioenschap F3. De Monegask hield Antonio Giovinazzi tegen in Race 3 op Silverstone.

gepubliceerde 12/04/2015 à 11:48

Dupuis

Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) won Race 3 van de F3 Europees Kampioenschap op Silverstone vanaf zijn eerste ontmoeting in de discipline. De Monegask die ervan droomt in de voetsporen te treden van Max Verstappen weerstond de druk van Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam met Carlin) gedurende de 18 ronden nadat hij vanaf pole startte. Dankzij de drie podiumplaatsen van de Italiaan kan hij de leiding nemen in het kampioenschap.

Jake Dennis (Prema Powerteam) completeert het podium na een goede comeback te hebben gemaakt vanaf de 7e positie op de grid. De Brit profiteerde van de safety car om een ​​voorsprong te behalen op Gustavo Menezes (Jagonya Ayam met Carlin) en George Russell (Carlin).

Alex albon bezorgt Signature de 6e plaats terwijl zijn teamgenoot Dorian Boccolacci op de 17e plaats eindigde. Brandon Maïsano (Prema Powerteam) staat op de 8e plaats tussen Markus Pommer (Motopark) en Callum Ilott, inwoner van Red Bull Juniorteam.

Ontdek het verslag van het F3 European Championship op Silverstone in het nummer 2007 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.