F3-C1 – De serie van Esteban Ocon wordt onderbroken.

De Fransman, leider van het kampioenschap, zag zijn reeks overwinningen onderbroken worden na een botsing met Max Verstappen bij de start. Het was de Zweed Tom Blomqvist die deze eerste race won.

gepubliceerde 02/08/2014 à 11:54

Pierre Tassel

Poleman vanochtend van de eerste race op de Red Bull Spielbergring in Oostenrijk, Esteban Ocon (Prema Powerteam) kreeg de kans om de voorsprong in het kampioenschap op zijn rivaal te vergroten Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), tweede op de grid. Beter af toen de lichten uitgingen, ging de Nederlander naar binnen om te proberen de Habs in te halen en door de botsing tussen de twee leiders in het algemeen klassement begon Ocon op de laatste plaats. Een kleine kans op zijn ongeluk, aangezien de Fransman de barrières had kunnen raken.

De twee coureurs van Jagonya Ayam met Carlin Tom Blomqvist en Antonio Giovinazzi vroegen niet zoveel en maakten van de gelegenheid gebruik om naar de eerste twee plaatsen te klimmen en zullen in die volgorde de finish zien. Achter het leidende duo streden Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en Jake Dennis (Carlin) lang om de derde plaats, maar een poging van Dennis in de tweede bocht kwam uiteindelijk ten goede aan Verstappen die in één klap twee plaatsen pakte.

De Nederlander, 5e in deze eerste race nadat hij 5″ op zijn racetijd werd gestraft voor het inhalen buiten de limieten van het circuit, keert terug in het kampioenschap met 106 punten achterstand op Ocon, die in de finale de 13e plaats behaalt. De kwalificatie voor de tweede en derde race van zondag vindt plaats in de middag.

Vind het verslag van het Europees Kampioenschap van F3 in de AUTOhebdo-uitgave van 1972, vanaf maandagavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf volgende week woensdag in de kiosk.