Tsuboi en Miyata, winnaars bij Motegi en Super GT-kampioenen!

Dankzij hun derde overwinning van het seizoen tijdens de laatste ronde in Motegi werden Sho Tsuboi en Ritomo Miyata tot Super GT-kampioen gekroond met de nr. 36 Toyota Supra van Team TOM'S.

gepubliceerde 05/11/2023 à 10:12

Dorian Grangier

©Toyota Gazoo Racing

• De uitkomst van de Super GT vond deze zondag plaats op het Motegi-circuit en kroonde de winnaars van de dag, Sho Tsuboi en Ritomo Miyata! De Japanse bemanning van de Toyota Supra nr. 36 van Team TOM'S won de laatste ronde van het seizoen en pakte de titel!

• Bij de start konden nog vier ploegen aan de titel denken. De nr. 36 Team TOM'S Toyota (69 punten) en de nr. 3 NDDP Racing Nissan (63 punten) waren het best geplaatst in het kampioenschap.
  • Nu de pole position veiliggesteld was in de kwalificatie, hadden de Nissan van Katsumasa Chiyo en Mitsunori Takaboshi het voordeel van een positie op het circuit, maar hun hoop werd vier ronden voor de finish de grond in geboord toen Takaboshi, slachtoffer van de finish van de regen, een cruciale fout maakte in bocht 8. belandde uiteindelijk in het grind.
  • Het was genoeg voor het duo Tsuboi – Miyata om de eerste plaats te herwinnen en hun titel veilig te stellen (de eerste voor Miyata, de tweede voor Tsuboi). De twee Japanners bereikten rustig de finish voor Tsugio Matsuda en Ronnie Quintarelli, die de eer voor Nissan redden met de tweede plaats aan boord van de #23 NISMO.
  • Het podium wordt gecompleteerd door de nr. 17 Real Racing Honda van Koudai Tsukakoshi en Nobuharu Matsushita die, met een overstap naar natte banden aan het einde van de race, naar de derde plaats konden opschuiven.