COOL Racing wint de 4 uur van Abu Dhabi

Malthe Jakobsen en Alexandre Coigny kwamen als overwinnaars uit de bus in de voorlaatste ronde van de Asian Le Mans Series 2023 in Yas Marina, vóór de twee United Autosports.

gepubliceerde 18/02/2023 à 16:30

Medhi Casaurang

Malthe Jakobsen en Alexandre Coigny wonnen met deze Oreca © Jules Beaumont

De wijsheid van de teammanager heeft gesproken. Aan het stuur van deoorca 07 in de eerste twee Aziatische races Le Mans Serie deze winter in Dubai, Nicholas Lapierre had vrijwillig een stapje terug gedaan voor het laatste weekend in Abu Dhabi. De baas-coureur van COOL Racing wilde Malthe Jakobsen en Alexandre Coigny het in hun eentje laten uitvechten tijdens de 4 Hours of Abu Dhabi, om zo ervaring op te doen voor het seizoen in ELMS om te komen.

Hij deed het goed! Het COOL Racing-team, teruggebracht tot twee coureurs, won de race op zaterdag 18 februari op het circuit van Yas Marina. “Het is een geweldig gevoel, verklaarde Malthe Jakobsen, slechts 19 jaar oud en die zijn eerste succes scoorde in de categorie LM P2. VSHet was een lange rit, want ik heb de afgelopen twee uur gereden. »

“Malthe laat in elk evenement iets nieuws zien, hij is briljant”, analyseert Alexandre Coigny, zijn teamgenoot. Dat bewees hij vorig jaar in LM P3 en nu bevestigt hij zijn talent in LM P2. »

Het podium wordt gecompleteerd door de twee Oreca van United Autosports. Ook teruggebracht tot twee coureurs won de Ligier van Matt Bell en Tony Wells in de LM P3-klasse. In GT wonnen Luca Stolz, Al Faisal Al Zubair en Martin Konrad op hun Mercedes). Jules Gounon (Mercedes) eindigde net buiten het podium.

In het kampioenschap, aan de vooravond van de laatste wedstrijd die nog op het programma staat in Abu Dhabi, staan ​​Salih Yoluc, Ayhançan Guven en Charlie Eastwood (Oreca) bovenaan de LM P2 Drivers-ranglijst. De winnaars van de dag stijgen naar de 3e plaats.