4H Abu Dhabi – Overwinning voor Algarve Pro Racing, de titel voor Crowdstrike Racing van APR!

Volledig succes voor Algarve Pro Racing tijdens de 4H of Abu Dhabi: het Portugese team won de laatste race van het seizoen met de nr. 25 Oreca, terwijl de nr. 4 Oreca - Crowdstrike Racing van APR zowel de titel LM P2 als een uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans!

gepubliceerde 11/02/2024 à 17:03

Dorian Grangier

© Aziatische Le Mans-serie

• Een zondag met een Portugees accent, op het Yas Marina circuit! De tweede race van de 4H of Abu Dhabi, de laatste ronde van het ALMS-seizoen 2024, werd gewonnen door de nr. 07 Oreca 25 van het Algarve Pro Racing-team.
  • Het trio McMurry – Tomlinson – Sowery won dankzij ideale timing met… de rode vlag, uitgezet na een uur racen na het ongeval tussen de #55 Proton Competition en de #8 Porsche EBM. De eerste coureurswissel vond plaats precies op het moment dat de race moest worden stopgezet, waardoor APR het enige team was dat op het moment van de herstart een coureurswissel had. Dankzij deze droomsituatie konden ze aan de top van de LM P2-categorie blijven met een grote voorsprong, die ze gedurende een ononderbroken race van de afgelopen twee uur konden behouden.
  • Het podium van deze 4H of Abu Dhabi wordt gecompleteerd door de nr. 24 Oreca van Nielsen Racing en de nr. 22 Oreca van het Proton Competition-team. Als zevende bij de finish won de nr. 4 Oreca van het Crowdstrike Racing-team, winnaar de dag ervoor en leider in het ALMS-kampioenschap aan het begin van deze laatste ronde, de titel in de LM P2-categorie dankzij de nieuwe slechte prestatie van 99 Racing . Deze titel biedt het Portugese team een ​​nieuwe uitnodiging voor 24 Uren van Le Mans 2024 in de LM P2-klasse.
  • Als Bretton Racing in de categorie LM P3 won, was het COOL Racing die na een spannende finale de titel in de categorie LM P3 won. Het Zwitserse team, tweede bij de finish van de race, versloeg vooral zijn belangrijkste tegenstander CD Sport dankzij een doorrijden geleden door de Ligier nr. 2 in het laatste halfuur van de race.
  • De enige Lamborghini die aan de ALMS deelnam, de nummer 19 van het Leipert Motorsport-team, won in de laatste ronde van het seizoen voorafgaand aan de Mercedes-AMG Triple Eight nr. 88 en de Porsche PureRxcing nr. 91 die dankzij dit podium de titel in de GT-categorie wint. Het Litouwse team wint ook een nieuwe uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans 2024, in de LMGT3-klasse.