Lans-en-Vercors – Race 2: Dubourg wint, Panis verzet zich

Jean-Baptiste Dubourg was zaterdagavond een schot in de roos tijdens Race 2 van de Andros Trophy in Lans-en-Vercors, met pole en overwinning in de Super Finale voor kampioenschapsleider Aurélien Panis.

gepubliceerde 21/01/2024 à 09:22

Dorian Grangier

© Bruno Bade - Grégoire Sigaud

• Op 27 januari wordt alles beslist tijdens Super Besse! Ondanks zijn vertraging in het kampioenschap, Jean-Baptiste Dubourg (Renault Zoe) neemt geen ontslag voor een cent en ging zaterdagavond Race 2 winnen, die in Lans-en-Vercors (Isère) werd verreden.
  • Met in totaal 68 punten gescoord deze zaterdag, waaronder 51 voor de kwalificatieheats, 16 voor de overwinning in de Super Finale en een laatste voor de beste ronde, heeft "JB" boekhoudkundig gezien een grote klap gekregen en komt steeds dichter bij slechts 14 punten achterstand op de leider Trofee Andros, Aurélien Panis (Isère Audi A1).
  • Deze laatste wist het meubilair te redden met een tweede plaats, verworven ten koste van Nathanaël Berthon, en weerstond vervolgens de aanvallen van Dorian Boccolacci (AS 01), uiteindelijk derde. Nog steeds leider van het kampioenschap met 531 punten, ziet de Isérois zijn belangrijkste tegenstander dichterbij komen voor de laatste ronde van het seizoen...
  • In de Kleine Finale was het Jérôme Grosset-Janin die met het punt voor de beste ronde won, voor Sylvain Pussier en Olivier Pernault. Julien Fébreau had het nogal zwaar in Isère en eindigde als laatste in de categorie Elite Pro.
  • In de Elite-klasse behaalde kampioenschapsleider Louis Gervoson een dubbele overwinning door de twee rondes georganiseerd in Lans-en-Vercors te winnen en is dankzij zijn voorsprong in het algemeen klassement nu al gekroond tot Elite-winnaar van de Andros Trophy 2024!