e-Trophée Andros – Olivier Pernaut’s ochtendreactie op Isola 2000

Olivier Pernaut kwam vanochtend als snelste in actie op Isola 2000 en won de tweede ronde.

gepubliceerde 08/01/2022 à 13:48

Gautier Calmels

Olivier Pernaut

Door tijdens Q1 een fantastische beste tijd neer te zetten aan het stuur van zijn Andros Sport AS01 van M Racing, wist Olivier dat hij het moeilijkste deel had gedaan. Hij eindigde de kwalificatieheats op voorsprong, voor Aurélien Panis en Dorian Boccolacci. Maar het was laatstgenoemde die tijdens de Super Pole opviel door de beste tijd neer te zetten en voor de Super Finale vier lengtes Pernaut te naderen.

De pelotonrace levert niets op en Olivier Pernaut wint met zwier door de snelste ronde neer te zetten. Een eerlijke beloning voor deze Trophy-trouw sinds 2005, de datum van zijn eerste deelname. Yann Ehrlacher sluit deze glorieuze ochtend van M Racing af met een fraaie 4e plaats.

Jean-Baptiste Dubourg verloor verder terrein en eindigde op de 5e plaats. Dit weekend op Isola 2000 lijkt voor de regerend kampioen nu al een evenement om snel te vergeten. 3e Aurélien Panis consolideert zijn leidende positie en kan profiteren van een welverdiende lunchpauze voordat de vijandelijkheden om 15 uur worden hervat.

Weekenduren

ALGEMENE ELITE PRO RANGSTELLING: 1- Aurélien Panis (355 ptn) / 2- Yann Ehrlacher (339 ptn) / 3- JB Dubourg (330 ptn)

In de Elite-categorie lieten kampioenschapsleiders Jimmy Clairet en Eddy Benezet de hele ochtend hun sporen na. Als Julien Febreau vanaf de eerste dag zijn tempo vasthoudt door de Superfinale te winnen, gaat de tweede ronde van het weekend uiteindelijk naar Clairet die even op adem komt in het kampioenschap.

ALGEMENE ELITE-RANGELING: 1- Jimmy Clairet (324 ptn) / 2- Eddy Benezet (316 ptn) / 3- Natan Bihel (299 ptn)

Journalist MotoGP, Nascar, Rallye France, Endurance en Classic... Onder andere.