e-Trophée Andros – Veerboot met regelmaat in Andorra

Christophe Ferrier moest de overwinning in de superfinale afstaan ​​aan Jean-Baptiste Dubourg, maar won uiteindelijk dankzij grote punten behaald in de kwalificatie.

gepubliceerde 16/12/2022 à 23:22

Gautier Calmels

Ferrier zorgt voor de goede werking van de nacht © e-Trophée Andros

Pas de la Casa had zijn feestelijke kleding aangetrokken om de tweede fase van de e-Trofee Andros 2022-2023. De coureurs konden deze vrijdag profiteren van uitzonderlijke ijsomstandigheden op de hellingen van Envalira, in het voordeel van Christophe Ferrier die de eerste dag van de meeting in zijn zak stak.

De coureurs vertrokken voor de eerste kwalificatieheat met vrijwel geen zicht, veroorzaakt door mist die met een mes kon worden doorgesneden. De beste tijd ging naar Yann Ehrlacher (#68 – AS01 Dupessey – Mracing), die Olivier Pernaut (#4 – Renault Zoé – DA Racing), zeer op haar gemak op dit circuit, en haar teamgenoot, regerend kampioen Jean-Baptiste Dubourg (#1 – Renault Zoé – DA Racing).

Aurélien Panis behoudt de controle over de Andros © e-Trophée Andros

Bij de start van de tweede ronde was de mist opgetrokken, wat in het voordeel was van Christophe Ferrier (#06 – Métropole Nice – DRP), terwijl kampioenschapsleider Aurélien Panis (#38 – Audi A1 Isère – Sainteloc Racing) erin slaagde weg te komen. Pole ondanks zijn 60 kilo ballast.

Dubourg trok met een geweldige tijd alles uit de kast in Super Pole, maar Ferrier wist zijn voorsprong vast te houden en op pole position te starten in de Super Finale.

De sneeuw verscheen in Andorra voor de Super Finale, waar een grote nieuwigheid in de saus zat Rallycross met de verplichting om tijdens de race een jokerronde te voltooien. Door een vertraging in het programma kon het grootste deel van de stortbui echter voorbijgaan en konden de coureurs om 22 uur vertrekken met beperkt zicht door de terugkeer van de mist, omdat de hitte werd teruggebracht van 45 naar 7 ronden. Bij de start van de Super Finale werd Ferrier verrast door Dubourg die alleen al na 5 ronden won. Dankzij zijn tweede plaats zorgde Ferrier toch voor de eindzege.

In Elite had Margot Laffite een zeer grote run in de kwalificatie voor de Super Finale en won de race voor Louis Gervoson en Emmanuel Moinel.

In het voorlopige Elite Pro algemeen klassement van de Andros e-Trophy 2022-2023 staat Aurélien Panis nu 2 punten voor op Jean-Baptiste Dubourg. Nathanael Berthon, minder energiek dan in Val Thorens, blijft 3e dankzij een overwinning in de kleine finale.