e-Andros Trophy – Aurélien Panis op het randje!

Aurélien Panis reed weg in de superfinale om Dorian Boccolacci te verslaan en de eerste ronde van de Andros e-Trophy in Lans-en-Vercors te winnen.

gepubliceerde 20/01/2023 à 23:50

Gautier Calmels

Aurélien Panis voert de prachtige operatie van de dag uit © e-Trophée Andros

Aurélien Panis (#38 – Audi A1 Isère – Sainteloc Racing) won in de Isère-avond, maar het was zwaar… Na zijn twee overwinningen op Isola 2000 zou je kunnen denken dat Dorian Boccolacci (#3 – AS01 – Sébastien Loeb Racing) zou op deze eerste racedag geneigd zijn de druk wat te verlichten met zijn 60kg aan voorgeschreven ballast. Het zou heel moeilijk zijn geweest om het temperament te kennen van de coureur van Sébastien Loeb Racing die dit weekend de concurrentie verblufte in de kwalificatiereeksen over drie ronden, voordat hij zich heldhaftig overgaf in de superfinale.

Nachtraces net zo spectaculair als altijd © e-Trofee Andros

Panis kon terecht denken dat hij het moeilijkste deel had gedaan door in de eerste kwalificatiesessie de beste tijd neer te zetten voor Jean-Baptiste Dubourg (#1 – Renault Zoé – DA Racing) en Yann Ehrlacher (#68 – AS01 Dupessey – Mracing). De leider in het kampioenschap, de enige coureur die onder de 45 seconden per ronde reed, zat comfortabel aan de leiding en koos er zelfs voor om de tweede sessie over te slaan om zijn punten voor de Super Pole te behouden. Een perfect plan op papier, maar zonder te rekenen op een Boccolacci van de geweldige avonden die een fantastische tweede heat neerzette om de race onder controle te krijgen, ondanks een baan die een paar stukjes bitumen onthulde toen hij passeerde.

Dorian Boccolacci schitterde in de kwalificatie © e-Trophée Andros

Aurélien Panis heeft misschien de Super Pole gewonnen, maar hij kwam 2 punten achter Boccolacci uit de kwalificatieheats. Achter de twee sterke mannen van het kampioenschap vonden we Nathanael Berthon (#63 – Peugeot e208 – SP Compétition), die er ook in slaagde zijn tijd vanaf de eerste sessie te verbeteren en zichzelf voor Yann Ehrlacher en de regerend kampioen Jean-Baptiste Dubourg (#1 – Renault Zoé – DA Racing) te plaatsen, beiden gelijk op punten. Opnieuw briljant pakte Olivier Pernaut (#4 – Renault Zoé – DA Racing) de laatste plaats voor de superfinale.

Een fatale pin voor Dorian Boccolacci © e-Trophée Andros

Aan het begin van de 6 ronden van de Super Finale maakte Aurélien Panis een geweldige start vanaf de tweede plaats om Boccalacci in te halen voor de eerste bocht. Deze laatste probeerde heel sportief de deur te sluiten, maar Panis maakte gebruik van het touw om de beste te worden. In moeilijkheden verloor Dorian 2 extra plaatsen en de leiding van de race in de eerste ronde, terwijl Aurélien de leiding nam. De posities bleven vast en Panis kwam als winnaar van de pelotonrace en de heat over de finish. Deze twee zwaarbevochten punten van Boccolacci stellen hem in staat zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten, terwijl hij morgen de 60 kg ballast van de winnaar zal terugwinnen.