Dorian Boccolacci wint in Val Thorens

Aan het stuur van “Alice”, een kleine bijnaam gegeven aan zijn Sébastien Loeb Racing AS01, opent Dorian Boccolacci de winnaars van deze editie 2022-2023 van de Andros e-Trophy.

gepubliceerde 03/12/2022 à 18:18

Gautier Calmels

Dorian Boccolacci zorgt voor zijn entree op het ijs © e-Trophée Andros

Deze zaterdag markeerde de terugkeer van de ijsvirtuozen naar het circuit van Val Thorens. De toon werd gezet door Dorian Boccolacci (#3 – AS01 – Sébastien Loeb Racing) die de kwalificaties won voor zijn deelname aan het circuit in de 34e editie van de Trofee Andros nu 100 jaar 4% elektrisch.

Dorian Boccolacci en “Alice” © e-Trophée Andros

Na de loting van de volgorde van passage van de 6 geselecteerde coureurs voor de Super Pole, werd deze gewonnen door JB Dubourg (#1 – Renault Zoé – DA Racing).

Maar het was Dorian Boccolacci die, in puntentotaal, op de eerste startrij werd geplaatst voor de Super Finale, gevolgd door Nathanaël Berthon (#1 – Peugeot e208 – SP Compétition) en de uittredende kampioen JB Dubourg (#1 – Renault Zoé – DA Racing). Deze laatste kon zijn plek na het verlaten van de baan aan het begin van de race niet behouden en in de daaropvolgende race waren we getuige van een mooie strijd tussen Aurélien Panis (#38 – Audi A1 Isère – Sainteloc Racing) en Yvan Muller (#10 – Andros Sport – Mracing) dat zichzelf in de Top 5 plaatste.

Uiteindelijk kwam Dorian Boccolacci als winnaar over de finish. We vonden hem op het podium met Nathanael Berthon en JB Dubourg respectievelijk 2e en 3e in deze eerste race.

Frustrerende start van het weekend voor Sébastien Loeb © e-Trophée Andros

Let op de goede prestaties van de specialist in Rallycross Anthony Pelfrene (#16 – Renault Zoé – DA Racing) die het bij zijn eerste deelname op het ijs de ervaren Yann Ehrlacher (#68 – AS01 Dupessey – Mracing) moeilijk maakte tijdens de Finale. De negenvoudig wereldrallykampioen Sébastien Loeb (#9 – AS01 – Sébastien Loeb Racing) kon dit gevecht alleen van een afstand volgen en eindigde de dag op de 9e plaats algemeen.

de Ford-chauffeur WRC Adrian Fourmaux maakte zijn stempel en eindigde de dag op een eervolle 11e plaats. Zondag zou deze glijdende specialist aan momentum moeten winnen.

Julien Fébreau keizerlijk in Elite © e-Trophée Andros

Geweldige start in de Elite-categorie voor Julien Fébreau (#16 – Renault Zoé – DA Racing). De stercommentator van de F1 op Canal+ won de kwalificaties voor de eerste race en leidde een enkele renner naar de kop van de Finale, waarmee hij alle punten voor deze eerste dag in de wacht sleepte. Heel mooi werk.

In de Andros Stars e-Trophy stak de Olympisch kampioen polsstokspringen en stuur- en stuurvirtuoos Renaud Lavillenie (#3 – Andros) zijn plezier bij het herontdekken van de geneugten van het skiën niet onder stoelen of banken en bood zichzelf de beste tijd aan aan het eind van de twee wedstrijden. kwalificatieheats voordat hij Romain Monti (#2 – Motul) in de finale versloeg.