Aurélien Panis op de top van Val-Thorens

Aurélien Panis won aan het einde van de tweede dag van de Andros e-Trophy in Val-Thorens voor Yvan Muller en Jimmy Clairet.

gepubliceerde 04/12/2022 à 16:15

Gautier Calmels

Aurélien Panis weer actief © e-Trophée Andros

Al twee winnaars in twee racedagen om deze 34e editie van de idealiter te lanceren Trofee Andros nu 100 jaar 4% elektrisch.

Dorian Boccolacci (#3 – AS01 – Sébastien Loeb Racing) won zaterdag door de kwalificatie te winnen voor zijn deelname aan de 34e editie van de Andros Trophy, nu 100% elektrisch gedurende 4 jaar. Hij had vandaag niet hetzelfde succes en kon niet beter presteren dan een 12e plaats.

Dorian Boccolacci en “Alice” © e-Trophée Andros

Deze zondag tekende Aurélien Panis (#38 – Audi A1 Isère – Sainteloc Racing) dezelfde kwalificatiedubbel. Super Finale en maakte van de gelegenheid gebruik om de controle over het kampioenschap over te nemen.

Mooie terugkeer op de voorgrond voor Yvan Muller (#10 – Andros Sport – Mracing), die het punt voor de beste ronde van de race in de wacht sleept en op de derde plaats in het algemeen klassement staat achter Nathanaël Berthon (#63 – Peugeot e208 – SP-competitie).

Sylvain Pussier, aan het stuur van zijn Peugeot e208 © e-Trophée Andros

In de Elite-categorie won de baas van het SP Compétition-team Sylvain Pussier, aan het stuur van zijn Peugeot e208 #63, op briljante wijze de twee kwalificatieheats van deze 2e dag. Geweldige prestatie tijdens de Super Finale van Edgar Maloine die onder de geblokte vlag de leiding wist te nemen en de tweede trede van het podium behaalde, voor Margot Laffite.