Crowdstrike Racing by APR wint de 4H van Abu Dhabi te midden van chaos

Aan het einde van een race die werd gekenmerkt door talloze ongelukken in Yas Marina, was het de Crowdstrike Racing by APR nr. 4 van het trio Jakobsen - Braun - Kurtz die won. De pensionering van de leiders in de LM P2- en GT-kampioenschappen herschikt de kaarten vóór de laatste ronde op zondag.

gepubliceerde 10/02/2024 à 16:05

Dorian Grangier

© Oreca

• de Aziatische Le Mans De Series zijn zelden zo hectisch geweest als in deze vierde ronde van het seizoen 2024! Safety Cars, ongelukken, grote veldslagen en zelfs een rode vlag: om te zeggen dat deze 4 Hours of Abu Dhabi levendig waren, zou zelfs een understatement zijn. En het was aan het einde van een fantastische comeback, na een zeer moeizame start, dat de nr. 4 crew van het Crowdstrike Racing by APR-team (Jakobsen – Braun – Kurtz) won op het Yas Marina-circuit.!
  • George Kurtz stond als vijfde op de startgrid en had een zeer gecompliceerde eerste stint, werd meerdere keren bestraft en draaide in de eerste ronden van de race in bocht 14, gelukkig zonder gevolgen. Toen Colin Brawn het stuur van de nr. 4 Oreca overnam, lag de Amerikaan één ronde achter de leiders! Niettemin slaagde de Portugese renner er, dankzij indrukwekkende stints van Colin Brawn en vervolgens Malthe Jakobsen, in om 20 minuten voor de finish, enkele ogenblikken na de herstart na de rode vlag, terug te komen en de controle over de race over te nemen.
  • AF Corse reed lange tijd aan de leiding met de nr. 07 Oreca 83, maar de rode vlag een uur voor het einde verstoorde de plannen van het Italiaanse team. Gedwongen om van bestuurder te wisselen bij herlancering, transtrainingalpine kon de daverende terugkeer van Crowdstrike Racing door APR niet weerstaan. Matthieu Vaxiviere, Alessio Rovera en François Perrodo moeten zich dus tevreden stellen met de 2e plaats.
  • De laatste 20 minuten van de race waren hevig omstreden voor de laatste ronde op het podium in LM P2, maar aan de finish was het #3 DKR Engineering die erin slaagde de #90 TF Sport en de Proton Competition nr. 22 te verslaan. ga op de doos staan.
  • Deze voorlaatste ronde van het seizoen in ALMS herschikt de kaarten in de LM P2- en GT-kampioenschappen volledig. In totale verwarring onder Safety Car raakte de nr. 99 Oreca van het 99 Racing-team (voor de start leider in het LM P2-kampioenschap) de auto frontaal. Porsche 911 GT3 R nr. 91 van PureRxcing (aan de leiding in het GT-kampioenschap vóór de start in de eerste bocht! De twee auto's, ernstig beschadigd, moesten stoppen! Spanning verzekerd voor de laatste ronde, van aanstaande zondag, nog steeds in Abou Dhabi.

• De rode vlag werd getoond na een ongeval waarbij de #86 GR Racing en de #95 TF Sport betrokken waren, die met hoge snelheid op elkaar botsten aan het einde van het lange rechte stuk van het circuit van de Emiraten. Door terug te willen vallen op het traject, kan de Ferrari Ricardo Pera raakte deAston Martin van Ben Tuck, voordat hij frontaal in botsing kwam met de binnenbarrière, auto vernield. Als de coureur in orde is, aarzelden de stewards niet lang voordat ze de race onderbraken met een rode vlag.
  • In de andere twee categorieën won CD Sport in de LM P3-klasse met het trio Michael Jensen – Nick Adcock – Fabien Lavergne, terwijl het Triple Eight-team deze 4 Hours of Abu Dhabi in de GT won dankzij Jordan Love, Luca Stolz en Abdul Rahman Ibrahim.