Misano – Race 1: Totale dominantie van Akkodis ASP, geweldige comebacks bij WRT

Vanaf pole position domineerde Mercedes nr. 88 van het Akkodis ASP-team zaterdag het verloop van Race 1 op Misano. Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy ontsnappen aan het kampioenschap.

gepubliceerde 15/07/2023 à 15:01

Dorian Grangier

Tweede overwinning in de Sprint Cup voor Marciello en Boguslavskiy © SRO - Jules Benichou

• Nooit zorgen, Mercedes nr. 88 van het duo Marciello – Boguslavskiy won in Misano (Italië) tijdens Race 1. De Akkodis ASP-crew, startend op pole position, domineerde de Italiaanse ronde bijna van start tot finish en gaf tijdens de pits slechts enkele minuten de leiding af stopt fase.
  • Het podium van Race 1 wordt compleet gemaakt door de Ferrari Nr. 14 van het Emil Frey Racing-team, tweede met Konsta Lappalainen en Giacomo Altoé, en door de nr. 32 BMW van Team WRT, bestuurd door Charles Weerts en Dries Vanthoor.
  • In de Gold Cup won Audi nr. 9 van het Boutsen VDS-team (6e algemeen), terwijl Mercedes nr. 77 zijn categorie won in de Silver Cup voor het Haupt Racing Team.
  • Een veelbewogen start van Race 1, met een botsing tussen Loris Spinelli (Lamborghini nr. 126), Gilles Magnus (Audi nr. 21) en Dennis Marschall (Audi nr. 66) in de eerste bocht. Spinelli en Magnus, die als 6e en 7e startten, stopten na de eerste ronde.

• Team WRT redde het meubilair na een moeizame kwalificatie. Vanaf de 21e plaats schoof de #32 BMW van Charles Weerts en Dries Vanthoor daarom op naar de 3e plaats dankzij een succesvolle undercut. Dezelfde strategie en (bijna) dezelfde efficiëntie voor de #46 BMW van Maxime Martin en de stage local, Valentino Rossi, die als 8e over de streep kwam nadat hij vanaf de 24e plaats was gestart.
  • In het kampioenschap breiden Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy hun voorsprong uit met 107,5 punten.