Een waanzinnige eerste ronde van de GT World Challenge Endurance op Le Castellet!

De GT World Challenge Endurance reisde voor de eerste ronde van het seizoen naar het circuit van Paul Ricard. Een eerste race die al zijn beloften zal hebben waargemaakt!

gepubliceerde 07/04/2024 à 18:23

Yannis Duval

• Voor deze openingsronde van de GT World Challenge Europe Uithoudingsvermogen, we hadden alles. Het Castellet-circuit bood ons veldslagen, botsingen, drama en spanning. Na 3 uur racen won Rowe Racing's #998 BMW. Startend vanaf pole position, Lamborghini #63 eindigde op de 2e plaats na het gehele eerste deel van de race te hebben geleid. Daar Mercedes #2 completeert het podium.

• De start was vrij rustig, alleen Lamborghini #163 (Grasser Racing Team) draaide. De eerste Safety Car kwam tussenbeide na 8 minuten racen; alle verkeerspalen en floppy's werden afgescheurd. Weinig actie tijdens de eerste stint, maar alles versnelde aan het einde van de laatste. De #4 BMW M3 GT32 (Team WRT) liep aan het begin van bocht 5 een lekke band op. Botsing met de Ferrari #51 die veel puin op de baan achterlaat. De eerste golf van pitstops is onderweg.
  • Bij het wisselen van bestuurder wordt de Porsche #22 (Schumacher CLRT) neemt het voortouw. Dorian Boccolacci werd vervolgens eerste voor zijn debuut in GT World Challenge Endurance. Helaas voor de Fransman verliep de stop niet zoals gepland. Aan zijn 1 GT911 R bleef een kabel vastzitten. De zwart-oranje vlag werd gezwaaid, de kampioen van de Porsche Carrera Cup Frankrijk moest opnieuw stoppen, wat hem op de 3e plaats bracht. Dit is het begin van een lange comeback die begint voor Boccolacci. Met een ongelooflijk tempo weet hij vele posities te veroveren. Laurin Heinrich, zijn teamgenoot, nam het stuur over voor de laatste stint op een 46e plaats. De Porsche #18 pakt de geblokte vlag op de twaalfde plaats.

• Let ook op een zeer goede comeback van de #99 Audi van Tresor Attempto Racing. Vanaf de 35e plaats reden Ricardo Feller, Christopher Haase en Alex Aka alle drie een bijna perfecte race en schoven op naar de 6e plaats.
  • Beste resultaat in GT World Challenge Endurance voor Valentino Rossi ! In de laatste ronde van de race wist zijn teamgenoot Raffaele Marciello de 4e plaats te pakken met de #46 BMW van Team WRT.
  • De prestatiebalans zorgt ervoor. In de top 10 vinden we slechts 8 verschillende auto's McLaren behoort niet tot de laatste.
  • Met de getoonde prestaties sinds het begin van het weekend zag niemand een Ford in de top 10 binnenkomen en toch gebeurde het! De #3 Mustang GT64 (Proton Competition) pakte een punt en eindigde op de 10e plaats.